PLENKOVIĆ DUGO NIJE BIO OVAKO LJUTIT: ‘Pričaju nebuloze i imaju fiks ideje. Udario i na Milanovića: ‘Ma što me briga što on kaže’!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nacionalna mladež HDZ-a danas obilježava svoj dan. Obilježavanju prisustvuje i premijer Andrej Plenković.

U izjavi za medije bio je poprilično oštar a i potpuno je drugačije komentirao izjavu ministra Davora Božinovića da se razmišlja o uvođenju obaveznog cijepljenja.

Najvruća tema su naravno uhićenja u Međimurju a posebno se osvrnuo na  izjavu Mostovog zastupnika Nikole Grmoje koji je rekao da “HDZ skreće pažnju s afere u Kutini”.

“Broj nebuloza koje iznose različiti politički oponenti, kao gradonačelnik VukovAra koji ima fiks ideje da postoji dogovor HDZ-a i SDSS-a… Mislim da javnost mora razlučiti temeljna načela i državu i vladu koja poštuje neovisno djelovanje niti je informirana o ovakvim stvarima. Mislim da su ti, Bauk i Grmoja, trebali pitati skretanje pozornosti Puljka u Splitu? Je li HDZ govorio o teorijama zavjere kad su prošle godine skinuti imuniteti nekim zastupnicima”, istaknuo je premijer poprilično oštro.

Potom su ga novinari pitali Hoće li gradonačelnik Kutine Babić biti isključen iz HDZ-a? On je i na to imao spreman odgovor.



Je li to oko Puljka ili oko turističke sezone? S čega mi to skrećemo pozornost? Što se tiče ovoga, dobili smo tu informaciju i zadužili smo županijsku organizaciju da razriješi to pitanje i to je na Celjaku”, rekao je.

Potom je na red došao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i njegova jutrošnja izjava i najava na HRT-u  da bi se moglo uvesti obvezno cijepljenje.

“Ne možemo obvezu cijepljenja uvesti za nikoga jer smo na početku rekli da to nećemo. Vjerujemo u razboritost, mudrost, informiranost hrvatskih građana. Ne vjerujem da postoji više bilo tko u Hrvatskoj tko ne zna da covid postoji više od 18 mjeseci”, dodao je.

Dodao je da Vlada sve napravila te da ne mogu dovesti nekoga za ruku na cijepljenje.

“Mi prisiliti nikoga da se cijepi ne možemo, ali istodobno život mora funkcionirati”, poručio je. Dodao je da su na snazi ostale minimalne epidemiološke mjere.

 

“Ne vidim u čemu je problem da se ljudi cijepe. Mislite da su Danci, Francuzi i ostali koji su se više cijepili pametniji od nas? kazao je premijer.

Predsjednik Zoran Milanović jučer je rekao da cjepiva ima dosta i da ne vidi što je cilj u Hrvatskoj borbi s epidemijom. Plenković je i to komentirao.

“Na koje mjere je mislio? Što je to od velikih ograničenja ostalo? To su minimalne mjere gdje država mora zaštiti živote sugrađana. U Bruxellesu žene 6 mjeseci nisu išle kod frizera, kod nas radi sve, imamo nažalost neko iskustvo… Zašto se moglo više Francuza cijepiti, Danaca? Jesu li pametniji od nas? U čemu je keč? Pitajte njega, što me briga što on kaže”, kaže premijer Plenković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI