Plenković: Do kraja mandata povećavamo prosječnu plaću na 7600 kuna

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U obilasku VI. izborne jedinice u petak navečer je u društvu kandidata s liste HDZ-a u Sisku boravio predsjednik te stranke i Vlade Andrej Plenković, najavivši da će, kada nakon izbora sastavi vladu, povećati prosječnu plaću na 6700, a do kraja mandata na 7600 kuna.

Plenković se na obali Kupe obratio članovima stranke i simpatizerima, odakle je uz prosječnu najavio i povećanje minimalne plaće s 3250 na 4250 kuna, a mirovine, koje su povećane za 12, za još 10 posto.

Predstavljajući rezultate svoje Vlade u proteklom mandatu, napomenuo je kako je zakonom o financiranju lokalne i područne samouprave Sisačko-moslovačka županija dobila više proračunskog novca.

U odnosu na 2017., naglasio je, u prošloj godini su za 49 posto, odnosno 138 milijuna kuna povećani prihodi lokalne i područne samouprave.

Također, dodao je, na području ove županije, za regionalni razvoj iz državno proračuna izdvojeno je skoro 90 milijuna kuna, ugovoreno je 1,8 milijardi kuna europskog novca, a za aktivne mjere zapošljavanja 170 milijuna kuna.



Ukupno 5,3 milijardi kuna za privatni sektor da premostimo ovu krizu

Ukupno 5,3 milijardi kuna, pohvalio se premijer, Vlada je dala privatnom sektoru kako bi premostili koronakrizu, “najveću u posljednjih sto godina, pa smo riješili problem za 609.000 radnika i za 103.000 poduzeća”.

“Na zahtjev 2310 poslodavaca Sisačko-moslavačke županije, osigurali smo da 11.000 radnika primi plaće, za što smo u tri mjeseca isplatili 100 milijuna kuna”, poručio je Plenković.

Plan za iduće razdoblje, kako je rekao, temelji se na dostignućima u dosadašnjem mandatu, zatim na velikim poreznim i administrativnim rasterećenjima, smanjenju neporeznih davanja i parafiskalnih nameta itd.

Apel HDZ-ovcima na dodatni angažman za izbore

Apelirao je na HDZ-ovce da se dodatno angažiraju kako bi stranka u toj izbornoj jedinici ostvarila sjajan rezultat kao 2016., a potom je predstavio kandidate s HDZ-ove liste u VI. izbornoj jedinici.

Nositelj liste, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izrazio je uvjerenje kako je sve više građana svjesno da je HDZ jedina snaga koja može voditi državu.

“Sve veći broj građana vidi da je ovo ozbiljna ekipa, pa očekujemo njihovo dodatno angažiranje u posljednjem tjednu pred izbore”, rekao je Božinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI