PLENKOVIĆ DIGAO RUKE OD KANDIDATA KOJEG JE PODRŽAVAO! Na čelu tamošnjeg HDZ-a ostaje neočekivano ime?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na županijskoj razini u šibensko-kninskoj organizaciji HDZ-a u posljednjih nekoliko tjedana odvijaju se zanimljivi procesi, kao uvertira u kampanju za unutarstranačke izbore.

Naime, za vodeću poziciju u ovoj organizaciji još se jednom kandidira Nediljko Dujić, premda je HDZ ovu utvrdu u svibnju na lokalnim izborima izgubio od nezavisnog župana Marka Jelića te iako je njegova stranka u Županijskoj skupštini u oporbenoj poziciji. Dujićevi pristaše izborni rezultat od 35 posto ne smatraju međutim stranačkim potom te svoj rezultat argumentiraju time što su se na razini županije svi udružili protiv HDZ-a pa naglašavaju kako je u tako kompleksnoj situaciji, s takvom konkurencijom bilo teško postići i ove brojke koje su imali.

Bit će međutim teško Dujiću i u nadolazećoj stranačkoj kampanji jer je na njega, na iznenađenje mnogih krenuo uspješni šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je svojom kandidaturom zatekao stranačke kolege, budući da je ranije tvrdio da se neće natjecati za stranačke funkcije. Iako Burić uživa simpatije među članstvom HDZ-a u svojem kraju, mora da se i sam iznenadio kada je vidio na koji ga je način nakon višetjednog nagovaranja da se upusti u utrku za šefa županijske organizacije izigrala stranačka središnjica koja mu je trebala biti naklonjena.

Umjesto naklonjenosti, vrh HDZ-a u konkurentski, Dujićev tim postala je ministra pravosuđa Ivana Malenicu, koji slovi kao premijerov kadar. Tim je činom Andrej Plenković neizravno poslao poruku da mu ipak nije stalo do promjena u šibenskoj županiji, iako ih je i sam zazivao nakon lokalnih izbora, no s druge strane u dijelu HDZ-a vjeruju kako je epilog ovih izbora uistinu neizvjestan pa da je slijedom toga Plenković odlučio sjesti na obje stolice, i onu Dujićevu, ali i na onu Burićevu.

Ideološki  je predsjednik Vlade doista bliže idejama koje zagovara Burić HDZ-ov liberal kojega u Šibeniku hvale zbog realiziranih projekata.



Pohvale Plenkoviću očigledno nisu dovoljne jer i Dujić nije netko koga se samo tako može otpisati, godine koje je proveo na čelu organizacije rezultirale su njegovom utjecajnom i razgranatom mrežom koja je jamac neizvjesnih izbornih rezultata. Ukoliko ne uspije izboriti obraniti mandat Dujić bi se trebao bazirati samo na svoj posao u Hrvatskim šumama, a nekoj od fotelja u državnim tvrtkama nada se i bivši župan Pauk.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI