PLENKOVIĆ ČESTITAO NOVIM ČLANOVIMA VLADE: Komentirao i susret s Milanovićem u Klisu: ‘Budite precizni o tome tko koga bojkotira’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u petak je povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije sudjelovao na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Gradskom kazalištu Zorin Dom, prenosi Dnevnik.hr.

Čestitao  je novim ministrima i potpredsjednici Vlade.

“Gledao sam rezultate glasanja, između 19 i 24 zastupnika više glasalo je za ministre, to je znakovita poruka”, rekao je Plenković.

“Očekujem od hrvatske javnosti i građana da uvide razliku. Susreli smo se s brojnim izazovima kao ni jedna Vlada do sada”, dodao je premijer.

Upitan o predstojećim poskupljenjima, Plenković je rekao da Vlada čini što može. “Tu su bitni mediji, udruge potrošača. Ne možemo mi smanjivati stope PDV-a, a cijene idu gore. Nema drugog aktera, osim države da pomaže”, rekao je i dodao da je cilj Vlade i prošle godine bio samo da gospodarstvenici opstanu.“Nitko u ovom trenutku nema kristalnu kuglu kojom može reći koliko će ovo još trajati”, rekao je.

Komentirao je i odnos prema predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, s kojim se prilikom susreta na Klisu nije rukovao niti pozdravio.

“Ja sam tamo išao, ne radi njega, nego radi poštovanja prema braniteljima, kao što sam i bio najavljen da ću ići. U političkom smislu – pustite snimku i poslušajte što je zadnje govorio o meni”, rekao je Plenković.

U nedjelju idemo u Okučane. Ne idemo radi njega nego radi majki, branitelja…”, dodao je i naveo da Vlada dolazi na događaje koji su bitni u društvu.

“Budite precizni o tome tko koga bojkotira”, rekao je Plenković novinarima, dodavši da je znao pisati Milanoviću, ali da niti nakon 60 dana nije dobio odgovor.

“On bi se trebao ispričati gospodinu Krausu jer je rekao da će u Jasenovac doći s njima”, kazao je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI