Plenković: Agrokor je značajan subjekt gospodarstva, nadamo se da će doći do pozitivnog razrješenja situacije

Patrik Macek/PIXSELL

Zatvoreni dio sjednice na dnevnom redu ima 8 točaka.

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na situaciju vezanu uz Agrokor na počektu 26. sjednice Vlade te jer poručio da svi zajedno “trebamo smiriti loptu” te “trevezno pristupiti dijalogu“.

– Agrokor je značajan subjekt gospodarstva, nadamo se da će doći do pozitivnog razrješenja situacije – izjavio je premijer.

– Moja je poruka dedramatiziranja i jednog racionalnog dijaloga u cilju i interesu hrvatskog gospodarstva – poručio je Plenković.

Tijek sjednice:

10:11  – Trebamo svi zajedno smiriti loptu, vrlo trezveno pristupiti dijalogu kojeg vodimo i s kompanijom i najvažnijim vjerovnicima od kojih očekujemo da u vrlo kratkom roku zajednički pristupe planu razrješavanje postojećih poteškoća u poslovanju – rekao je Plenković.



– Agrokor je značajan subjekt gospodarstva, nadamo se da će doći do pozitivnog razrješenja situacije – izjavio je premijer.

– Moja je poruka dedramatiziranja i jednog racionalnog dijaloga u cilju i interesu hrvatskog gospodarstva – poručio je Plenković.

10:06 – Prihvaćen je dnevni red Vlade

Podsjetimo, na sjednici Vlade RH očekuje se donošenje odluke u vezi s Poslovnim i financijskim restrukturiranjem cestovnog sektora.

Neke od točaka dnevnog reda su i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za ustrojavanje posebnog studija „Vojno pomorstvo“,  davanje odobrenja Ministarstvu mora,  prometa i infrastrukture za novo zapošljavanje na određeno vrijeme,  prijedlozi za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o dopunama Zakona o lokalnim izborima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI