PLAĆA IM JE SJELA NA RAČUNE U OSAM SATI UJUTRO: Unatoč tome, prosvjed se nastavlja, evo zašto

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Zagrebu je u ponedjeljak u sedam sati počeo prosvjed vozača Ubera koji bi trebao trajati do 10 sati. Iako su vozači govorili da će blokirati Radničku cestu, to ipak nisu učinili.

No, kako se vidi na aplikaciji, u ponedjeljak su više cijene taksi usluga nego što je to uobičajeno. To se može protumačiti da je veći dio vozača u štrajku, malo ih vozi, a potražnja je veća od ponude.

Za jednu vožnju Uberom u ponedjeljak ujutro, od Tesline ulice do Autobusnog kolodvora trebalo je platiti od 40 do 50 kuna što je gotovo dvostruko više od uobičajene cijene Ubera za tu rutu.

“Nemoguće je znati koliko vozača prosvjeduje. Brojni partneri su nam se obratili i podupiru nas, a koliko vidim po korisničkoj aplikaciji – mali je broj vozača na cesti”, rekla je Iva Filipović, tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi (SRDP).

Dodala je kako im je plaća novac na račune “sjela” u osam sati, što je i bio razlog prosvjeda. Ipak, prosvjed se nastavlja i dalje.



“Želimo poslati Uberu poruku da se ne slažemo s njihovim ponašanjem i u 10 sati je konferencija za medije ispred Uberovog ureda u Radničkoj gdje će sindikati iznijeti svoje zahtjeve prema Uberu”, naglasila je Iva Filipović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI