PIJAVICA JE HRAST STAR 120 GODINA SRUŠILA NA KUĆU: ‘Žena govori, makni se! Ja se maknem i u tami čujem oras pada bum na krov’

Foto: DVD Semeljci

Snažno nevrijeme jučer je poharalo Slavoniju i za sobom ostavilo veliku materijalnu štetu.

Stradali su automobili, stabla, krovovi, a vjetar je srušio i orah star 120 godina koji je pritom pao na kuću vlasnika.

Hrvatska vatrogasna zajednica javlja kako su na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije zabilježili 71 vatrogasne intervencije u kojima je sveukupno sudjelovalo 268 vatrogasaca.


Najviše intervencija odnosio se je na uklanjanje srušenih stabala s prometnica, uklanjanje odlomljenih grana i dijelova objekata koji su pretrpjeli određena oštećenja a to su najčešće oluci i krovišta.

U Vinkovcima je nosilo tende kafića, a nevrijeme je pokidalo i električne kablove. Neke kuće su i dalje bez struje.Mato Šaščić iz Kešinaca rekao je da je nevrijeme kod njega prouzročilo dosta štete. U zadnji čas pobjegao je pred 120-godišnjim stablom koje se srušilo na njegovu kuću.

“I tog momenta, pijavica vjerojatno 130, 150 km/h je puhalo. I žena govori, makni se! Ja se maknem, i uhvatim ovu granu s orasa kako pada i u tami čujem oras pada bum na krov”, rekao je Mato za RTL.

Foto: HVZ
Facebook Comments

Loading...
DIJELI