PIJAN BJEŽAO OD POLICIJE PA NAPRAVIO VELIKU ŠTETU: ‘Pokosio’ tri automobila, četiri kontejnera i telefonsku govornicu!

Ilustracija: PU istarska

Puležani su noćas mogli svjedočiti filmskoj potjeri za pijanim vozačem koji je bježeći od policije izazvao znatnu materijalnu štetu.

Nakon što se oglušio na policijske naredbe zaustvljanja vozač je dva puta prošao kroz crveno te na kraju zbog jurnjave izgubio nadzor nad vozilom. Prilikom izlijetanja s ceste ‘pokosio’ je četiri kontejnera za smeće, telefonsku govornicu i još tri parkirana automobila.

Nakon toga pobjegao je pješice s mjesta nesreće, a kada se vratio priveden je na triježnjenje. U trenutku povratka napuhao je čak 1,15 promila, a pitanje je koliko je tek imao kad je sjeo za volan.


Policijsko izvješće prenosimo u cijelosti:

U nedjelju, 31. listopada oko 1.45 sati, policijski službenici su na Trgu Republike pokušali zaustaviti automobil Audi, pulske registarske oznake, no vozač se oglušio na znakove policijskih službenika i nastavio je vožnju prema Kaštanjeru.Vozač je u Stankovićevoj ulici dva puta prošao kroz raskrižja dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo, a zbog neprilagođene brzine kretanja je na raskrižju sa Zlatićevim trgom izgubio nadzor nad automobilom i udario u četiri kontejnera za smeće i telefonsku govornicu, nakon čega je udario u nepropisno parkirani automobil VW Passat, pulske registarske oznake. Passat se odbio i udario u Fiat, pulskih registarskih oznaka, koji je bio također nepropisno parkiran ispred njega, a Fiat je udario u nepropisno parkirani Volvo, talijanskih registarskih oznaka.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač se udaljio pješice s mjesta događaja te se nakon nekog vremena vratio. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1.15 promila. Budući da je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozaču je određen smještaj u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Policija će također vozačima nepropisno parkiranih vozila izdati kazne zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI