Petrov se nije pojavio na Danu sabora, kolega Šimić ga brani: ‘Ne radi se o nepoštivanju institucije’

Ivo Cagalj/PIXSELL

Upitan za paradoks da se slavi Dan Hrvatskog sabora, a nema parlamentarne većine, Šimić je istaknuo da to pitanje treba postaviti premijeru Andreju Plenkoviću.

Povodom obilježavanja Dana Hrvatskoga sabora danas se održava svečani prijam, na kojem će se okupljenima obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Prijamu je nazočio predsjednik Vlade Andrej Plenković, ali ne i Božo Petrov, donedavni predsjednik Sabora.

Miroslav Šimić, predsjednik Kluba Mosta, gostovao je u programu N1 i pokušao objasniti zašto nema Petrova.

“Ne mislim da se radi o nepoštivanju institucije, dio Kluba Mosta su ovdje, mislim da je to situacija po većini klubova, obzirom da su u pitanju lokalni izbori”, rekao je Šimić.

Upitan za paradoks da se slavi Dan Hrvatskog sabora, a nema parlamentarne većine, Šimić je istaknuo da to pitanje treba postaviti premijeru Andreju Plenkoviću. “On nas je prije mjesec dana uvjeravao da ima većinu, nakon što je smijenio četvoricu ministara. Jasno je danas da tad nije govorio istinu”, rekao je Šimić.

Previše se odugovlači s predstavljanjem novih ministara. “Mislim da se već sad predugo odugovlači, nemamo ministre potvrđene u Saboru, imamo državne tajnike, koji nemaju jednake ovlasti kao ministri. Krajnji rok je davno prošao, imamo najavu da će se dogoditi u srijedu, ali vidit ćemo”, rekao je Šimić za N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI