PETRINA IH POTPUNO OGOLIO: ‘Petrov je bio bahat, a cmizdrio je pred Karamarkom, Grmoja i Zekanović nikada neće ostaviti HDZ’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

“Zekanović i Grmoja razlikuju se samo po retorici, a zapravo su vrlo slični – oni nikada neće ostaviti HDZ ni vlastite privilegije”, rekao je u emisiji Bujica Stipe Petrina, bivši Mostovac i načelnik općine Primošten s njima je na ratnoj nozi otkad je osnovao svoju vlastitu nezavisnu listu.

Nikola Grmoja, kojeg Petrina ima posebno na piku izbjegao je dolazak u Bujicu iako je u emisiju bio pozvan.

“I Most je pretrčao kod Plenkovića, samo u nekim ranijim vremenima! To je potpuno isto! Čemu sa 17 tisuća kuna pasti na šest tisuća, oni gledaju samo osobni interes, a nikako ne interes države i birača koje predstavljaju”, komentirao je u Bujici na Z1 televiziji Stipe Petrina. Nije birao riječi niti ih je previše štedio.

“Oni svojim ponašanjem zapravo pomažu HDZ-u da ostane na vlasti! Razlika između Nikole Grmoje i Hrvoja Zekanovića postoji jedino u retorici i tajmingu, ali bez obzira na to što govore, oni nikada neće ostaviti HDZ,” uvjeren je načelnik Primoštena i predsjednik Skupštine Šibensko-kninske županije.

“Činjenica je da HDZ više ne može sam dobiti izbore i onda se kroz svaki izborni ciklus stvori neki novi kvazi-pokret poput Mosta, netko poput Grmoje ili Zekanovića i na kraju kad završe izbori i kad se zatvore glasačke kutije, HDZ-ovci znaju da su to sigurno njihovi igrači…” 

Petrina ranjen u ratu kao HOS-ovac

Stipe Petrina je 1991. godine bio dragovoljac HOS-a, a 1998. godine vrlo blizak s pokretom pokojnog Nikole Štedula, o čemu vrlo rijetko javno govori.

“Javljao sam se već u četvrtom i petom mjesecu 1991. godine kako bi se priključio otporu velikosrpskoj agresiji. Bio sam tajnik mjesne zajednice i među prvima smo išli u nabavku oružja za obranu… Nisu me htjeli primiti u gardu ni policiju jer nisam služio JNA i nije mi preostalo ništa drugo nego da se priključim HOS-u. U listopadu sam prešao u gardu i bio sam pripadnik 2. bojne 113. brigade 1. satnije i zapovjednik 1. voda. Držali smo Skradinsko zaleđe, a Velika Glava je bio najgori položaj… Eksplozija u kojoj sam ranjen dogodila se u Prispu, Dubravice, tijekom neprijateljskih djelovanja 18. i 19. prosinca 1991. godine. Bilo je dogovoreno primirje jer je bio sveti Nikola, a oni su ga prekršili i bilo je dosta burno…

Zbog međusobnih optužbi tijekom zadnje kampanje, Stipe Petrina je na sudu s Mostovcem Mirom Buljem. Petrina je ponovno govorio o navodnoj dijagnozi koju Bulj ima, pa nastavio nizati optužbe.

“Bulj je otišao u mirovinu s dijagnozom F40.1 dakle, trajni poremećaj ličnosti. A svima dijeli lekcije iz poštenja i korektnosti! Govori da je za narod i to je dosta licemjerno. Tu je i njegova afera sa stanom, koju bi trebalo bolje ispitati, al’ mu očigledno takve stvari prolaze… Tvrdio je da nema smještaj i dobio stan pa ga je kasnije prodao i dogradio obiteljsku kuću. Postavlja se pitanje je li među njegovim suborcima bilo i onih kojima je stan bio nužniji”, pitao je Petrina u emisiji.

“Radio je u Primoštenu, u mjenjačnici blizu moje roditeljske kuće i bio mi je stalni gost,” prisjetio se Petrina vremena prije sedam godina, kad je još bio u dobrim odnosima s aktualnim gradonačelnikom Sinja.

“Ja sam se izborio za to da Miro Bulj 2015. godine bude drugi iza mene na listi za parlament u IX. izbornoj jedinici! Meni duguje političku karijeru, apsolutno! To tvrdim s punom odgovornošću.”

Petrina Bulja otvoreno optužuje za politički nemoral

“Dok nisu izašle liste za Sabor stalno je boravio u Primoštenu i tepao mi; ‘Stipe legendo!’ Dolazio bi u općinu i okupirao personal, a kad su izašle službene liste i kad je vidio da je drugi, više se nije javljao!

Želi sučeljavanje s Grmojom

Stipe Petrina je spreman ponoviti javno sučeljavanje s Mirom Buljem, a prokomentirao je i poziv Grmoji, koji  nije došao u Bujicu kako bi svoje argumente suprotstavio bivšem kolegi.

“Otvoren sam za to da definitivno raščistimo stvari pred javnošću. Grmoju posebno želim zbog nepristojnosti koju je demonstrirao u Primoštenu… On je posebno upitnog morala!

Petrina ističe da nikada nije bio član Mosta. “S njima smo koalirali kao nezavisna lista.

“Petrov je cmizdrio pred Karamarkom”

Prisjetio se i dramatičnih političkih događaja koji su prethodili padu Oreškovićeve Vlade i potvrdio da je čelnik Mosta Božo Petrov “cmizdrio na sastanku s Karamarkom”.

“Most to pokušava prikazati kao izlazak iz Vlade, al’ nemojmo zaboraviti da je Tihomir Orešković bio njihov izbor. Božo Petrov je pola sata prije raspuštanja osmog saborskog saziva bio u uredu kod Karamarka i tražio da se Sabor ne raspusti…”

“Petrov je bio bahat, rekao sam mu da je upljuvak HDZ-a”

“Pojavom Bože Petrova na sceni s oduševljenjem smo pozdravili jer smo mislili da je nezagađen korupcijom,” prisjetio se Petrina svog prvog susreta s čelnikom Mosta.

“Petrov je bio jako bahat! Na skupu u Omišu za njega sam imao tri pitanja…”

Pitao sam ga ide li na izbore, a on je s visine, tipično bahato, odgovorio; ‘Da, idem.’ Ideš li sam ili idemo svi zajedno – nastavio sam, a on je rekao; ‘Idem sam! Al’ što se tiče IX. jedinice, imam puno boljeg kandidata…’ Moja sljedeća rečenica je bila: ‘Božo, ti si upljuvak HDZ-a! Ti ćeš opet ići s HDZ-om!”, rekao je Petrina.

I u Bujici je Petrina ponovio da je nadimak Bože Petrova “Samostanska curica”, dok voditelj govori kako ga čelnik Mosta podsjeća na Warrena Jeffsa.

Petrina tvrdi da je Zekanović unovčio prelazak Plenkoviću

“Zekanovića poznajem iz Šibenika, ponudili smo mu da napravimo većinu u Gradskom vijeću, odbio je i otišao s HDZ-om”, prisjetio se Stipe Petrina svojih političkih iskustava. “Dobro je to unovčio u Šibeniku! Suverenisti su dobili direktora Vodovoda i odvodnje, a to je leglo ekonomskog organiziranog kriminala. Dobili su i mjesto direktora famoznog projekta Batižela,” nastavio je Petrina s optužbama na račun Zekanovićeve ekipe.

“Očigledno, Zekanović se ne bavi politikom zbog javnog dobra, već mu je osobni interes na prvome mjestu. On u Šibenik dovodi Arape, a ja imam problema sa suverenizmom pa sam se u Primoštenu usprotivio Mađarima i osobnom prijatelju Orbanova zeta!”

“Neokolonijalizam u Šibeniku”

“Što je danas u Šibeniku šibensko? Ništa”, nastavio je Petrina u istome tonu.

“Sve je tuđe, tursko, slovensko, a sada će biti i arapsko!” Na pitanje tko je za to kriv, Stipe Petrina odgovara kako su krivi “županija, grad i državna politika koja podržava takav neokolonijalizam!”

Petrina je usporedio političke aktivnosti Hrvoja Zekanovića i Grmojina Mosta kroz nekoliko konkretnih primjera.

“I Most je pretrčao kod Plenkovića, samo u nekim ranijim vremenima! To je potpuno isto! Boris Milošević, član Pupovčeva SDSS-a s optužnicom Uskoka drži Plenkoviću većinu u Saboru zajedno sa Zekanovićem, a Grmoja ga nije dao smijeniti kada je bio Milošević bio državni tajnik. Na sceni imate jak HDZ, koji je relativni pobjednik na svakim izborima, svjesni su da više ne mogu sami složiti Vladu pa uzimaju manjince i kvazi-nezavisne pokreta poput Mosta i dijelova ‘suverenista’,” analizirao je Petrina i dodao.

“HDZ neprestano stvara tobožnje ‘alternative’, znači nije problem samo u HDZ-u već i u drugima. Petrina smatra da je koalicija SDP-a, Možemo i Mosta gotovo nemoguća, međutim, ako se ipak dogodi “trajat će vrlo kratko”.

“To će biti kratkoga daha, a jako je opasno ako takvi ljudi dođu u poziciju da odlučuju o četiri milijuna ljudi”, zaključio je Petrina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI