PETORKA IDE U ISTRAŽNI ZATVOR: Hoće li Piruška Canjuga izaći prva iz zatvora?

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

USKOK i policija su izvijestili da petorka, uhićena u utorak u akciji tužiteljstva i PNUSKOK-a, koju se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, nezakonito pogodovanje i pomaganje u nezakonitom pogodovanju te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, ide u istražni zatvor.

Među petero privedenih osumnjičenika, nalazi se i bivša članica Uprave Agrokora Piruška Canjuga.

Kako je objašnjeno, Piruški Canjugi je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na samo dva svjedoka – njezina muža Zlatka Canjugu te bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića. Nakon što njih dvojica budu ispitana, Piruška Canjuga bi trebala biti puštena da se brani sa slobode, piše Jutarnji list.

Među petero privedenih je i bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin (48).

“Vi danas imate tiskovnu konferenciju glavne državne odvjetnice koja doslovno kaže ‘mi smo povukli glavni spis Agrokor zbog Mirele Altić Puklin’, ali to nije istina. Ovaj postupak se vodi zbog malog Agrokora. Druga stvar, velika optužnica se povukla zbog financijskog vještaćenja. Dakle netko je 8,7 milijuna kuna bacio u WC i povukao vodu. Zato je optužnica povučena, a ne zbog ovog sto se događa ovdje. Bojim se da je glavna državna odvjetnica u ovom trenutku donijela jednu iznimno lošu odluku koja će apsolutno srozati povjerenje koje građani imaju u DORH”, rekao je uoči donošenja odluke o istražnom zatvoru Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik osumnjičenog Gorana Puklina.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI