Petir odbacila Beljakove optužbe: ‘Nisam organizirala prosvjed ispred HSS-a!’

Patrik Macek/PIXSELL

Tridesetak nezadovoljnih bivših i sadašnjih HSS-ovaca i simpatizera okupilo se u vrijeme sjednice Predsjedništva ispred središnjice stranke kako bi podržali Petir i ostale članove koji su suspendirani, a Beljak i Lenart za to su optužili Marijanu Petir koja je toga dana izbačena iz stranke

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, koja je prije nekoliko dana isključena iz HSS-a, odbacila je u utorak optužbe predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i čelnika sisačko-moslavačkog HSS-a i saborskog zastupnika Željka Lenarta da je organizirala prosvjed ispred Središnjice HSS-a dok se održavala sjednica Predsjedništva na kojoj je isključena iz stranke.

“Skup podrške Marijani Petir održan ispred HSS-a 6. lipnja nije organizirala zastupnica Petir koja se nalazila na službenom putu u Izraelu, već članovi HSS-a i oni koje je predsjednik HSS-a Krešo Beljak suspendirao, tako da čudi da ih on ne poznaje jer neki su za razliku od njega već punih 27 godina članovi HSS-a”, navodi Petir u priopćenju.

>>> Marijana Petir izbačena iz HSS-a: ‘Saznala sam preko medija, kad dobijem odluku pismeno, odlučit ću što dalje’

Ustvrdila je da ona ne koristi metode koje spominju Beljak i Lenart, niti su one u skladu s vrijednostima i načinom rada koji zagovara i provodi. “Te se metode uklapaju u način rada Beljaka i nedemokratske postupke predsjedništva HSS-a koje je tijekom posljednjih devet mjeseci teško narušavalo prava zajamčena Statutom HSS-a i Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda”, kaže Petir.

Vrhunac tih metoda bio je na sjednici Predsjedništva HSS-a koja je sazvana u vrijeme kada se nalazila izvan Hrvatske na službenom putu koji je planiran mjesecima ranije, kako bi joj se “oduzela jedina prilika da odgovori na lažne optužbe u montiranom procesu koji je Beljak pokrenuo i provodio protiv nje samo zato što drugačije misli od njega”.



Odgovorila je i na Lenartovu izjavu kako je, s obzirom da je HSS na lokalnim izborima u Sisačko-moslavačkoj županiji osvojio 5663 glasa, a ona na EU parlamentarnim izborima 4331 glas, to dobar pokazatelj da “Petir nije HSS Sisačko-moslavačke županije, već članovi i članstvo”.

Na izborima za Europski parlament Petir je osvojila 25,89 posto glasova svih birača izašlih na glasovanje, dok je Lenart u koaliciji s HSP-om osvojio svega 8,30 posto na županijskim izborima. “Jasno je stoga da članstvo i birači podupiru Marijanu Petir, a ne Željka Lenarta”, poručila je u priopćenju.

Predsjedništvo HSS-a je 6. lipnja isključilo iz stranke Petir i još troje članova, dok je jedan član dobio opomenu. Tridesetak nezadovoljnih bivših i sadašnjih HSS-ovaca i simpatizera okupilo se u vrijeme sjednice Predsjedništva ispred središnjice stranke kako bi podržali Petir i ostale članove koji su suspendirani.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI