Peternel odbrusio GONG-u: ‘Neka promisle gdje su oni sve putovali i kako su trošili proračunska sredstva!’

screenshot/YouTube

"Plenković tvrdi da je muljanja s putnim nalozima bilo i nakon Milanovića. OČekuje se osnivanje povjerenstva za putne naloge. Za predsjednika povjerenstva predlažem Slavka Goldsteina”, poručio je Peternel

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak navečer smiješnima je okarakterizirao kritike oporbe i GONG-a jer je s njim, ranije tijekom dana, na konferenciji za novinare na kojoj je izvijestio da postoji još niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti o putnim nalozima u Vladi bio i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

“Zaista smiješne kritike, ne samo njegove, nego i brojnih drugih političkih aktera i promatrača ili civilnoga društva”, rekao je premijer Plenković novinarima u Hrvatskome saboru.

O tome se na svojem Facebook profilu očitovao i  potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora(HHO) Igor Peternel:

“U GONG-u su konsternirani šzo premijer i državni odvjetnik zajedno drže presicu. Gongovcima bi pametnije razmišljati gdje su oni sve putovali i kako su trošili proračunska sredstva zadnjih pet godina! To bi im trebala biti prva briga! A protokol neka ih ne zamara. Ionako je svima jasno tko šefa DORHa postavlja i tko ga s funkcije skida ako postane naporan! Neovisan je koliko i javna televizija. Otprilike k(t)oliko je i GONG neovisan o SDPu!”, napisao je Peternel koji je slučaj komentirao i ranije toga dana:

“Plenković tvrdi da je muljanja s putnim nalozima bilo i nakon Milanovića. OČekuje se osnivanje povjerenstva za putne naloge. Za predsjednika povjerenstva predlažem Slavka Goldsteina”, poručio je Peternel.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI