PETERNEL O ŠKORI: ‘Volio bi on smjenjivati saborske zastupnike, ali ne može pa sad smjenjuje sve koje može’

Screenshot

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta kazao je da je Miroslava Škoru nazvao nakon što ga je smijenio s mjesta u svom saborskom uredu.

“Smetalo me da nije sa mnom razgovarao, nije me pozvao da ostupim. Ja bih to učinio, vratio bih se na fakultet i to nije velika stvar. Nisam očekivao da ću ostati na toj funkciji, ali sam mislio da će to čekati prvi radni dan. Očito mu se žurilo”, rekao je Peternel.

Kaže kako mu nije prijetio već samo rekao da ne razumije njegov potez s obzirom da je dva tjedna šutio.

“Volio bi on smjenjivati saborske zastupnike, ali ne može pa sad smjenjuje sve koje može. Nema problema, ako je on sretan, neka je”, kazao je Peternel za N1.

Nije želio komentirati zašto je u stranačkoj grupi napisao da treba uzeti stvari pod kontrolu te kako je to uopće završilo u medijima. Za sljedeći tjedan je sazvano Predsjedništvo stranke na kojem će odlučiti hoće li Škoro ostati potpredsjednik Sabora. Nema informaciju o tome kada će se sastati stranački Sud časti.



“Neću prejudicirati odluke Suda časti, samo ću reći da kao prvi suradnik nisam bio obaviješten o njegovoj ostavci. Tvrdim da kad je ostavka dana ona se ne može povlačiti. Škoro je dao ostavku i otišao na turneju po ograncima u Dalmaciji u društvu svoje suradnice i vratio se ohrabren. Na Facebooku možete nešto izbrisati, ali u životu ne možete”, kaže Peternel. Smatra kako je otišao predaleko.

“On dozira svoje napade, svaki dan ide nešto. On svaki dan želi slabiti stranku, a da mi ne znamo što on hoće. Dao je ostavku, ja ne razumijem što on hoće, a nitko ga ni ne pita. Koje su njegove mjere, osim uništavati stranku?”, rekao je Peternel.

Na sjednici Predsjedništva podržat će Škorinu smjenu jer ne vidi potrebu da i dalje bude potpredsjednik Sabora iz Domovinskog pokreta.

“Mi moramo organizirati unutarstranačke izbore i završiti ovu priču. Stvara se dojam raskola, a mi imamo situaciju da predsjednik stranke koji je dao ostavku je prvo instrumentalizrao svoju sestru. Kasnije se ona isključila, a on se uključio”, kaže te dodaje da je od Škore puno više očekivao s obzirom na njegovu veličinu.

Smatra da se Škoro mora zapitati u čemu je pogriješiko kad ga nitko od saborskih zastupnika nije javno podržao. Kaže kako Domovinski pokret ima budućnost te da bi podržao Ivana Penavu kao novog predsjednika stranke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI