PETERNEL NESMILJENO UDARIO NA HDZ: ‘Gdje god zagrebete je trulež, oni su se pretvorili u korupciju i sve ovo što se događa”

Foto: Screenshot N1

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta komentirao je aktualnu političku situaciju i povratak zastupnika u Sabor.

Na početku se osvrnuo na početak saborskog zasjedanja Sabora.

“Dio gdje oporba traži raspravu o Ini je sasvim očekivan i normalan. HDZ-ova piramida od vrha prema dnu, gdje god zagrebete doći ćete do truleži. Ovo je samo jedan od slučajeva, al toga smo se već nagledali. Vidimo da se u pravosuđu malo toga događa i da ono kaska. Brojne su afere. HDZ se pod vodstvom Andreja Plenkovića iz jedne svjetonazorske ideološke stranke pretvorio u jednu stranku koja postoji i čije članove povezuje želja za moći i za pristupom novcu”, kazao je Peternel.

Što se tiče afera u Hrvatskoj, rekao je da je modus operandi uvijek isti.

“Događa se spektakularni politički dio, a onda se onaj pravosudni uvijek razvuče. Pitanje je kojim resursima DORH zapravo raspolaže. Procesi se vrlo slabo pripremaju i jako je malo pravednih presuda”, rekao je zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini za N1.Podsjetio je i na slučaj bivšeg premijera Ive Sanadera.

“Činjenica je da je Sanader već dosta godina u zatvoru, s prekidima. On je sasvim sigurno drakonski kažnjen ako uzmemo u obzir da je to zapravo sustav koji je modus operandi te stranke. Gdje god zagrebete, doći ćete do istog – do netransparentnosti, korupcije i ovoga što se događa”, rekao je.

Kaže da je u Hrvatskoj moralna odgovornost na vrlo niskim granama.

“To dolazi od samog vrha vlasti. Kod nas se s vlasti ne odlazi ni zbog čega”, tvrdi Peternel.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI