PETERNEL BEZ DLAKE NA JEZIKU: Plenković i njegova Vlada štite crvenu buržoaziju, oni su otimači i uzurpatori’

Foto: Darko Tomas/Cropix

Igor Peternel predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba, na konferenciji za medije upozorio je na stanje ljudskih prava u Zagrebu i Hrvatskoj. Nije bio previše blagonaklon a jako je i žestoko napao premijera Plenkovića i njegovu Vladu.

“Hrvatska je 2014. na Europskom sudu za ljudska prava pravomoćno osuđena zbog kontinuirane povrede ljudskih prava vlasnika stanova u kojima žive silom nametnuti stanari, tzv. ‘zaštićeni najmoprimci’. RH je od tada pod pojačanim nadzorom Odbora ministara Vijeća Europe i pod pritiskom izmjene svog zakonodavstva. Tek je krajem 2018. donesen novi Zakon o najmu stanova, prema kojem bi ‘zaštićeni’ 2023. morali napustiti stanove, ali ga je Ustavni sud 2020., pod očitim političkim diktatom, u cijelosti poništio. Prošle su dvije godine, a da se nije učinilo ništa, a u međuvremenu država plaća enormne iznose odšteta vlasnicima koji su tužili RH, dok ‘zaštićeni’ i dalje stanuju u tuđim privatnim stanovima.

”Štiti se crvena buržoazija, njeni nasljednici koji se danas pretvaraju u otimače i uzurpatore onoga što su još njihovi djedovi uzurpirali, a kasnije i očevi. Mi ne možemo shvatiti zašto se dozvoljava da se štite te elite, da se zakoni i odluke Europskog suda za ljudska prava ne provode i da se vlasnicima i nasljednicima, odnosno današnjim vlasnicima, njihovo vlasništvo konačno, nakon toliko godina, ne vrati”, poručio je Peternel.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI