Petek kritizira saborske zastupnike: Nema opravdanja za nedonošenje Zakona o obnovi Zagreba

Tomislav Kristo/Cropix

Renato Petek, nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, prigovorio zastupnicima da su se pokupili na godišnje odmore, a zakona o obnovi Zagreba još nema. U emisiji N1 televizije rekao je da je kritika bila upućena svima – i oporbi i vlasti.

“Bojim se da je sve oko zakona već rečeno i nema opravdanja zašto nije donesen jer su svi akteri već sve rekli”, kazao je.

Petek kaže da, kao što je Zagreb pomagao drugim krajevima Hrvatske kod elementarnih nepogoda, a Hrvatska Albaniji koju je zadesio potres, fer je da Hrvatska i Europska unija pomognu Zagrebu u obnovi od potresa.

Najkompleksniji dio je osigurati financijska sredstva, pa potom dodaje kako će 20 posto koje Grad Zagreb dati za sanaciju biti ogroman izazov s obzirom na praznu gradsku blagajnu. Rješenje vidi u suradnji s Vladom ili dodatnom zaduživanju.

Upozorava kako nemamo dovoljno građevinskih firmi koje su kompetentne izvesti pojedine radove, osobito u centru grada.“Ovo što se dešava u Zagrebu ove godine je dokaz lošeg vođenja Grada… Kad se desi nešto poput poplave, isplivaju na vidjelo svi oni loši potezi. Imamo velike probleme s Vodovodom o kojima se ne govori trenutno.”

Uvjeren je da je ovo zadnji mandat Milana Bandića jer ovo što se događa upućuje na loše upravljanje Gradom, a za sebe kaže kako ima ambicije za kandidaturu, ali odluku će tek donijeti, piše N1.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI