PESKOV REAGIRAO NA IZJAVU ZELENSKOG: ‘Isključivanje sporazuma iz Minska pokazuje da Kijev nije zainteresiran za mirovne pregovore s Moskvom’

Foto: Wikimedia Commons

Na izjavu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da neće biti sporazuma “Minsk 3” kako bi se zaustavile borbe u Ukrajini reagirao je glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov. Rekao je ta izjava pokazuje da Kijev nije zainteresiran za mirovne pregovore s Moskvom, izvijestila je RIA Novosti.

Zelenskij je u svom govoru putem video veze na samitu G20 isključio treći “sporazum iz Minska”, aludirajući na dva propala dogovora o prekidu vatre između Kijeva i Moskve oko statusa regije Donbas.

“Nećemo dozvoliti Rusiji da čeka, ojača snage i potom započne novi niz terora i globalnu destabilizaciju. Neće biti Minska 3 koji bi Rusija odmah prekršila”, istaknuo je Zelenskij.

Podsjetimo, Njemačka i Francuska su posredovale u sklapanju dvaju sporazuma iz Minska, potpisanih 2014. i 2015., o prekidu vatre u istočnoj Ukrajini između Kijeva i proruskih separatista. Obje strane su optuživale jedna drugu za kršenje tih sporazuma.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI