PESKOV PONOVNO LJUTIT NA BRUXELLES: Kritizirao prijedlog zabrane izdavanja viza, postupke prozvao ‘iracionalnim’

Foto: Wikimedia Commons

Glasnogovrnik Kremlja Dmitrij Peskov u utorak je kazao kako zabrana izdavanja viza Rusima “iracionalni prijedlog”.

Dodao je kako je to najnovija manifestacija antiruske agende zapada.

“Korak po korak, nažalost, i Bruxelles i pojedinačne europske prijestolnice pokazuju apsolutni nedostatak razuma”, kazao je te dodaje kako “takve odluke ne mogu ostati bez odgovora, rekao je Peskov, ne navodeći kako bi Rusija mogla odgovoriti”.

Podsjetimo, tijekom ovoga tjedna ministri vanjskih poslova Europske unije u Pragu će raspravljati o prijedlogu da se ruskim turistima prestanu izdavati vize za šengensko područje.

“Ne bih podržao ideju da Rusi nikada i ni iz kojeg razloga ne mogu doći u Europu. Mislim da moramo biti selektivniji. Mnogi ljudi žele napustiti Rusiju. Više od 300 tisuća je napustilo zemlju od početka rata. Mnogi od njih su visokoobrazovani. Oni ne žele ostati u Rusiji, ne podržavaju rat, ne žele živjeti pod Putinovim režimom i odlaze. Mislim da ne trebamo zatvoriti vrata tim ljudima”, ističe Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell



Iz Rusije poručuju kako je neprihvatljivo “ono što se sada događa u baltičkim državama i sigurno će utjecati na stanje bilateralnih odnosa s tim zemljama, koji su ionako jako narušeni”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI