PEOVIĆ PROZVALA MILANOVIĆA, HOĆE LI JOJ UZVRATITI? ‘Što se tiče radničkih prava, bio je najgori premijer’

Screenshot/N1

“Turski embargo ulaska Finske i Švedske je zanimljiv – zašto ga Erdogan postavlja? Zato što želi da komunističke partije Kudistana proglase komunistićkom partijom. Pokazuje se neka povijesna dijalektika kada imate Milanovića kao lijevog predsjednika koji se slaže s turskim predsjendikom koji želi staviti embargo na ulazak zbog PKK, koji je i Bruxelles i europski sud razriješio optužbe da su teroristi”, rekla je Katarina Peović, saborska zastupnica Radničke fronte za N1.

Dodala je kako se “karta svijeta prekraja na čudan način, a Radnička fronta je uvijek protiv NATO pakta”.

Peović smatra kako će njezina stranka i hrvatski predsjednik Zoran Milanović iz različitih razloga biti na istoj poziciji.

“Uspio je na politički prostor uvesti jedan tip autonomne politike koja nije klasično kolonijalna, koju pratimo od Plenkovića… Hrvatska vanjska politika trebala bi pokazati zube. Plenković se ponaša na štetu naroda, a na vlastitu korist. Naši političari iz HDZ-a vode autokolonijalnu, slugansku politiku i zato smo na začelju Europe. Milanović ispada veći suverenist od desnice”, istaknula je.

Nije “pustila Milanovića na miru” nego je ustvrdila kako je on, “što se tiče radničkih prava bio najgori premijer”.Komentirala je i zakon o pobačaju te naglasila da se kod glasanja o Zakonu o prekidu trudnoće vidjelo da stvari nisu baš tako jasne.

“Dobili smo čudne koalicije i s jedne i s druge strane. Treba ući u saborsku proceduru. Jandroković kaže da to dijeli društvo – baš suprotno. Pokazuje se da većina u Hrvatskoj smatra da žena ima pravo na izbor, a ultrakonzervativna klerikalna manjina nameće svoje stavove”, rekla je Peović.

Prema njezinim riječima “nije slučajno da je zakon iz ’74. za posljedicu imao zakon koji je danas na snazi i koji se po odluci Ustavnog suda mora modernizirati”.

“Imamo zakon, ali nemamo liniju Ustava i zakona i vidimo da je pravo žene stalno upitno i stalno je na udaru. Samo odgovaramo na posljedice, a ne dajemo afirmativne prijedloge”, zaključila je saborska zastupnica Radničke fronte.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI