PENAVINE OŠTRE RIJEČI UPUĆENE PUPOVCU: ‘To je bila provokacija, Pupovac je došao baciti vijenac u Dunav – srpskim žrtvama Vukovara’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava je na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara uputio oštre riječi vezane uz nekažnjavanje ratnog zločina koji je počinila JNA u tom gradu u Domovinskom ratu. To je nazvao izdajom hrvatskih pravosudnih institucija.

“Tko nije u ovoj državi vidio tenkove kako idu ulicama Beograda prema Vukovaru, tko nije gledao avione kako nadlijeću i artiljeriju kako tuče iz okruženja Vukovara”, upitao je Penava.

Istaknuo je kako su svi građani to vidjeli, da se zna tko su bili zapovjednici te da jedino to hrvatsko pravosuđe i institucije ne znaju.

“To je njihova sramota i sramota svih nas i to je neopisivo i neobjašnjivo. Jedina riječ koju mogu reći, a da ne budem prost, jest – izdaja”, rekao je vukovarski gradonačelnik.

Poručio je da “treba skinuti sve rukavice”.Upitao se kako se može reći da generalštab JNA nije odgovarao za zločine, unatoč pisanim zapovijedima i svim videosnimkama.

Penava je ponovio i stav Domovinskog pokreta da je odavanje počasti Milorada Pupovca (SDSS) žrtvama Vukovara – bila provokacija.

Vukovarski gradonačelnik je mišljenja da je Pupovac došao baciti vijenac u Dunav – srpskim žrtvama Vukovara.

“Da bacate vijenac i odajete počast srpskim žrtvama – znamo koja je konotacija te poruke. Ne možete biti dobrodošli 17. studenoga i provocirati jer se u Vukovaru ništa nije dogodilo na taj dan po pitanju bilo kakvih civila, osim onih koji su bili zatvoreni u okupirani grad, koji su stradavali od velikosrpskih i četničkih granata i metaka”, naglasio je.

Na kraju je rekao kako mu je drago što su u petak u Vukovar došli ljudi iz cijele Hrvatske, BiH i dijaspore te će po tko zna koji put masovno u miru i dostojanstveno odati pijetet ljudima kojih više nema.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI