PENAVI STIGAO JAK ODGOVOR: ‘DP nije nasljednik Tuđmanove politike, oni su se sve samo ne izvorni HDZ’

Foto: Marin Tironi/Pixsell

Ivan Penava postao je novi predsjednik Domovinskog pokreta. Stigli su brojni komentari na tu odluku a jedna od njih je i od Zajednica utemeljitelja HDZ-a.

Nakon Škore, Penava je drugi bivši HDZ-ovac na čelu ove stranke. Utemeljitelji HDZ-a kažu da se Domovinski pokret lažno predstavlja kao autentični i izvorni HDZ.

“Domovinski pokret nije nasljednik Tuđmanove politike, nego nasljednik onih politika koje su Tuđmana dovodile u pitanje i nisu shvaćali bit državne politike. Zbog toga stalno i u svim prilikama napadaju HDZ.


Smeta im suradnja HDZ-a s nacionalnim manjinama, što je i ostavština Tuđmanove politike pomirbe, a ponajviše im smeta predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, jer je pod njegovim vodstvom HDZ okupljajuća i vodeća politička snaga Hrvatske, koja je uvjerljivo pobijedila na parlamentarnim izborima i vodi Hrvatsku uspješno već 5 godina te se suočava s brojnim izazovima i nepredviđenim kriznim situacijama”, pišu.

“S druge strane politika ucjenjivanja, huškanja i isključivosti, Domovinski pokret je 2020. dovela do oporbe, u kojoj se ubrzo raspao na različite frakcije, što dovoljno govori o  ozbiljnosti političkog djelovanja i stvarnim domoljubnim motivima”, dodaju.“Čitamo o tome kako se jedna netransparentna politička opcija, koja se međusobno proziva zbog privatnih interesa, skrivenih agendi, urota, tajnih snimanja i zavjera, vina i starih CD-ova te visine kamata na financijske zajmove vlastitoj stranci poziva na utemeljitelja hrvatske države i obrušava na one koji provode njegovu politiku”, dodaju.

“Domovinski pokret više nalikuje na politički projekt izmišljen da našteti HDZ-u i Tuđmanovoj politici, predstavljajući se tobože kao “autentični i izvorni HDZ”, a zapravo pomažući ljevici, u što smo se uvjerili i na predsjedničkim izborima. To je inačica dosadašnjih antituđmanovskih politika zaogrnuta u lažnu brigu za hrvatske nacionalne interese.

Hrvatska se od svog postanka nagledala različitih pokreta i stranaka koje su se na nju pozivali, a zapravo su joj svojim promašenim politikama samo štetili”, zaključuju iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI