PENAVA ZAPALIO SVIJEĆE ZA NESTALE: ‘Upravo to je jedan od velikih razloga zašto će se u Vukovaru i za 50 godina pričati o 1991. godini’

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Podno spomen-obilježja nestalima u Domovinskom ratu, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je s vukovarskim majkama položio vijenac i upalio svijeće za sve one koji su svoj život dali za Domovinu, a čije sudbine su još uvijek nepoznate.

“Pitanje nestalih je najteže nasljeđe Domovinskog rata, a s protekom 30 godina jasno vidimo kako se od strane Republike Srbije vodila politika skrivanja, a naša država nije učinila dovoljno kako bi mnogi krivci za ove slučajeve bili dovedeni pred lice pravde.

Svjesni smo da brojne obitelji neće doznati sudbinu svojih najmilijih, što predstavlja dodatan uteg Vukovaru i obiteljima nestalih i upravo to je jedan od velikih razloga zašto će se u Vukovaru i za 50 godina pričati o 1991. godini.

To stvara sve veći jaz između ratom zahvaćenih područja i drugih dijelova Hrvatske, jer ćemo uvijek biti ljudi koji žive u svojoj prošlosti, za što je, ako svakodnevno ne živite s tim teretom, sve manje razumijevanja”, napisao je Penava u svojoj objavi na Facebooku.

Pitanje nestalih i nasilno odvedenih osoba i danas je najteže pitanje ratnih posljedica u Republici Hrvatskoj.



Još je nepoznata sudbina 1458 osoba te mjesto ukopa posmrtnih ostataka 400 smrtno stradale osobe, što ukupno čini 1858 neriješenih slučajeva iz Domovinskog rata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI