PENAVA OTKRIO KOJI ĆE MU BITI PRVI POTEZI: ‘Moj zadatak bit će podići mentalitet, koji će nam omogućiti da se hvatamo u koštac sa suštinskim problemima’

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Kandidat za šefa Domovinskog pokreta Ivan Penava odgovorio je na kritike da ga je instalirao Mario Radić iz Domovinskog pokreta.

“Ja mislim da sve ono vrijeme koje sam u politici, a nije mali broj godina, da je svakom tko želi objektivno sagledavati i moj profesionalni i osobni put, jasno da su to konstrukcije koje nemaju veze s realnošću. I kao član puno veće stranke i sustava, i u konfrontacijama s predsjednicima država i vlada i jedne i druge opcije, svima je jasno da nisam baš osoba koja je bila podložna utjecajima centara moći i ovih i onih, tako da su ovo insinuacije i priče koje ne drže vodu”, rekao je Penava.

Na upit o tome hoće li “zatopliti” odnose s HDZ-om, postane li predsjednik Domovinskog pokreta, odgovara da će biti što bude.

“Ako dođem u poziciju da odlučujem o Domovinskom pokretu i usmjeravam ga, što vjerujem da će biti, naprosto ono što me zanima i čime ću se baviti jesu teme koje su suštinski važne za hrvatske građane i državu. Konstelacije hoće li netko biti žetončić, ta razina rasprave hoće li se netko nekome prodati radi kratkotrajne koristi, nešto je što me apsolutno ne zanima”, rekao je Penava.

Otkrio je i što će mu biti prvi koraci, postane li predsjednik Domovinskog pokreta.



“Moj plan, u suradnji s čelnim ljudima Domovinskog pokreta, bit će sljedeći, raditi promjenu mentalnog sklopa. Politika je ozbiljan posao, poglavito politika na nacionalnoj razini i Domovinski pokret, kako ga ja vidim, treba izrasti u jedan simbol ili pojam svih težnji koje je hrvatski narod, uključujući i dijasporu, imao upravo prije 30 godina, kad je stvarao ovu državu. Prvi koraci su možda i banalni, ali po meni ključni. Prva stvar koju moramo shvatiti, nećemo žuriti jer je ovo posao na duge staze. Na tragu žetončića i vođenja politike od tjedna do tjedna, upravo suprotno, polako, bez srljanja ka kratkoročnim rezultatima, postavljanje strateških i dugoročnih ciljeva, stvaranje pobjedničkog mentaliteta, a nadam se da ćemo taj mentalitet uspjeti proširiti s Domovinskog pokreta i na kompletan hrvatski narod. Moj zadatak bit će podići tu svijest i taj mentalitet, koji će nam omogućiti da se hvatamo u koštac sa suštinskim problemima, a ne s trivijalnim stvarima”, objasnio je Penava, javlja N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI