PENAVA OPET IMA PLENKOVIĆA NA PIKU! ‘U ozbiljnoj se državi ne može dogoditi ovakav način prodaje udjela Fortenove, potpuno smo obezglavljeni’

Foto: Vlado Kos/Cropix

Predsjednik DP-a i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je pitanje izbornih jedinica, aferu s Fortenovom, Kolonu sjećanja te situaciju u Vukovaru:

”Priča o izbornim pravilima je kompleksna. Volio bih, ali to neću doživjeti, da svi politički čimbenici sjednu za stol i donesu izborni zakon koji će biti u interesu građana, a ne poluga moći zbog pobjede na sljedećim izborima. Politika je puno više od Ustavnog suda i zakona. Ona kreira zakone i Ustav. Ukoliko bi se slijepo pridržavali jedino tog načela, za 10 ili 20 godina u Hrvatskoj će prevladavati zastupnici iz Zagreba, zagrebačkog prstena i jadranske obale”.

”U ozbiljnoj se državi ne može dogoditi ovakav način prodaje udjela Fortenove, a da vlast ništa ne zna. Službe i država nisu bile dovoljno budne ili su žmirile na jedno oko. Bojim se da je opet ovo prvo, da ponovno dolazi do izražaja nebriga i nesposobnost. Obezglavljeni smo i nemamo Vladu i premijera koji dovoljno vode brigu i koji su u stanju nositi se s tim izazovima”.

”Zoran Milanović, kao i Andrej Plenković, dobrodošli su u Vukovar, kao i svi građani. Na svojoj sam koži doživio ono što i predsjednik, da me se prilikom pozivanja na neke događaje opstruiralo, što je nezrelo. Kao gradonačelnik, nemam se pravo kockati s interesima grada Vukovara”.

”Greška bivše Vlade Zorana Milanovića, zbog krive procjene ili informacije, bila je forsiranje dvojezičnih ploča. Ne mislim da se izmjenama statuta šalje loša poruka. Gradili smo proces, išlo se naprijed, ali onda se dogodilo nešto što je sve te fine pomake na silu poremetilo. Kako da idem dalje kad mi političari srpske nacionalni neće 18. studenog doći na Memorijalno groblje? Je li veći ustupak ćirilica u Vukovaru ili doći 18. na Memorijalno groblje?”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI