PENAVA ODGOVORIO ŠIMPRAGI: ‘Neka se SDSS sjeti što je radio prošle godine, kad me pozivaju na ljudskost’

Foto: Davor Pongračić/Cropix

Stigli su dugo očekivani konačni rezultati Popisa stanovništva koji je pokazao da se smanjio i broj Srba u Hrvatskoj. U Vukovaru ih je čak manje od 30 posto. Zbog toga više nemaju pravo na ćirilicu na državnim institucijama i u dokumentima koje izdaje grad.

“Vratiti ćemo stvari na mjesto koje je bilo prije nesretnog i netočnog popisa 2011., kada su temeljem tih nesretnih i manipulativnih podataka unesene određene mjere i tenzije u grad Vukovar, zbog kojih smo ja i moji sugrađani ponovo živjeli u posebnim uvjetima, kao da nam nije bio dovoljan rat i razoren grad, nego smo muku mučili s dokazivanjem istine”, rekao je Penava u razgovoru za RTL.

O stečenim pravima koje bi ukinuli, Penava je ponovio da broj i udio pripadnika srpske nacionalne manjine nikada niti nije bio na 35 posto, već da su te pogodnosti koristili samo političari srpske nacionalnosti. Dodao je da će materijale na ćirilici sada moći dobiti sukladno gradskim aktima do dok se ne promjeni statut Grada.

Poziv Anje Šimprage da se ne mijenjaju stečena prava, Penava je kazao kako je “iz domene SDSS-a ljudskost vrlo relativan pojam.”

“Ja kao gradonačelnik svoju ljudskost pokazujem kada dodjeljujem bilo kakve poticajne mjere, kad ne gledam ni tko su ni što su, nego jesu li građani Vukovara. Ali kada to radi SDSS, onda na žalost, vidjeli smo na slučaju bivšeg potpredsjednika Vlade, Borisa Miloševića, oni dolaze s popisom tvrtki između cijele srpske populacije i daju samo svojim odabranim članovima SDSS-a te mjere”, kazao je Ivan Penava.



“Prije godinu dana na lokalnim izborima, gdje je bila ljudskost kada su na granici ukinuli PCR testiranja i kada smo se morali držati tih pravila samo ne bi li SDSS i HDZ maknuli Ivana Penavu s mjesta gradonačelnika”, rekao je vukovarski gradonačelnik i čelnik Domovinskog pokreta.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI