PENAVA O OPSKRBI ELEKTRIČNOM ENERGIJOM: ‘Vlada se o ovom pitanju ponaša jako neodgovorno i maliciozno’

Vlado Kos/Cropix

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u ponedjeljak je nakon sastanka s obrtnicima iz Vukovara izjavio da Hrvatska osim energetske i druge neovisnosti, nema alternative.

Penava je istaknuo rekao kako je grad Vukovar netom nakon završenog postupka javne nabave za opskrbu električnom energijom dobio samo jednu ponudu, a to je bila ponuda Hrvatske elektroprivrede. HEP je imao ponudu veću za 328 posto u odnosu prema prošloj godini.

Za cijelu proteklu godinu Vukovar je izdvojio dva milijuna kuna po ugovoru za javnu nabavu, naglasio je Penava. Dodao je i da po novim cijenama samo ove godine za opskrbu električnom energijom morat će izdvojiti 6,8 milijuna kuna, to jest 4,7 milijuna više.

“Vlada se o ovom pitanju ponaša jako neodgovorno i maliciozno u kontekstu gospodarstvenika i mogu reći da ovdje nitko ne lovi u mutnom, nego gleda kako preživjeti, te da porast cijena od tri ili četiri puta nije nešto što je premostivo i što može bilo tko od nas ponaosob podnijeti”, kazao je Penava.

Predsjednik vukovarskog Udruženja obrtnika Dražen Zovko kazao je da su vukovarski obrtnici ostavljeni na milost i nemilost HEP-u. Od Vlade traži da se poduzetnicima i obrtnicima osigura jeftinija struja od one za kućanstva jer zapošljavaju i stvaraju dodanu vrijednost, ili pak da se i cijena struje zamrzne na šest mjeseci ili godinu dana na njima prihvatljiv iznos.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI