PENAVA O OBLJETNICI TUĐMANOVA ROĐENJA: ‘Da se pita Domovinski pokret, nad Zagrebom bi letjeli vojni avioni’

Vlado Kos/Cropix

U Vukovaru je u subotu obilježena 100. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana. Na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata polagali su se vijenci. Na polaganju je prisustvovao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

“Da se pita najbliže Tuđmanove suradnike i da se pita Domovinski pokret, a da se nas pitalo danas bi u svakom selu i gradu u RH imali ovakve proslave, cijeli tjedan koji je prethodio ovoj suboti bi ustanove, vrtići, škole, znanstvene ali i sve druge ustanove u državi imale temu 100. rođendana prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja moderne hrvatske države, naravno, zajedno s hrvatskim narodom i svim hrvatskim građanima koji su htjeli, željeli i sanjali slobodnu hrvatsku državu”, istaknuo je.

“U Zagrebu bi bila centralna proslava. Danas bi nad Zagrebom, danas i sada letjeli vojni avioni u čast Franji Tuđmanu, a ne Macronu kakao smo gledali prije nekoliko tjedana. Danas bi na na nacionalnim televizijama gledali visoko budžetni film o liku i djelu doktora Franje Tuđmana plaćenog od strane Ministarstva kulture i Vlade”, dodao je gradonačelnik Vukovara.

“Nažalost, u Gradu Zagrebu na vlasti nije Domovinski pokret već gospodin Tomašević pa gledamo ono što gledamo”, naglasio je Penava.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI