Penava o nekretninama: Sve je čisto, iza svega stoji HDZ! Moj je otac imao pravo na stan!

Vlado Kos/Cropix

Posljednjih dana pokrenula se priča o nekretnini oca Ivana Penava. Naime nakon spornog zemljišta koje je Penava kupio, pojavila se informacija da je obitelj Ivana Penava stekla nakon rata trosoban stan u Vukovar iako su posjedavali kuću na Visu.

Naravno o svemu se oglasio i vukovarski gradonačelnik, gdje je održao konferenciju za medije ispred obiteljske kuće u Vukovaru.

“Ovo je moja djedovina. Kuća je izgrađena 1955. godine, a iz nje sam iselio 2007. godine. Godinama sam čekao rješenje stambenog pitanja prema listi čekanja. Sada se napada moju obitelj iako sam prošle godine natjerao sina da odustane od studentske stipendije. Nisam ni svoju suprugu pogurao na bolje radno mjesto”, pojašnjava Penava.

Novinare je zanimalo i što je s kućom na Visu te kako su stekli pravo na stan u Vukovaru pa je Ivan Penava odgovorio:

“Moji roditelji su bili nositelji stanarskog prava u tom stanu, jer su živjeli tamo od početka 1981. godine. Otac je kao hrvatski branitelj stekao stan temeljem darovnice. Znači imali su pravo na taj stan. No, ako ima nekih nepravilnosti, neka se slobodno istraži i presudi kako treba”, zaključio je Penava.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI