PENAVA NIJE BLAGONAKLON: Opleo po Plenkoviću i HDZ-u! ‘Biti Hrvat bit će teško i reći, program HDZ-a napada obitelj’

Foto: Vlado Kos/Cropix

Predsjednik  Domovinskog pokreta Ivan Penava upozorio je na pritisak globalističkih ideja pogubnih za hrvatski nacionalni identitet kazavši da vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića malo po malo zatire sve što je bilo suvereno i dovodi globalizam.

“Barem u onim ostacima ostataka sam promišljao o HDZ-u pod Plenkovićem da je ostao demokršćanska stranka. Za stranke poput Možemo, SDP-a, Pametno itd. jasno je da prate globalistički trend i tu nema ništa sporno i one se iza toga ne skrivaju”, rekao je Penava na konferenciji za novinare.

Drži i da nedavno usvojeni novi Program HDZ-a stožernu demokršćansku stranku u zemlji “prebacuje s one strane Rubikona”, tj. u ideološki kontekst globalističke Europe koja negira kršćanstvo iako je nastala na njezinim temeljima.

Negira suverene nacije i teži globalnom svijetu u kojem pod krinkom nepostojanja razlika i s mržnjom gleda na bilo kakvu razliku u smislu nacionalnih specifičnosti i suverenosti. Penava drži kako Program HDZ-a napada obitelj koja bi trebala biti jezgra demokršćanskog svjetonazora te svaku istospolnu zajednicu izjednačava s obitelji.

“To je nešto što u Hrvatskoj nije viđeno i na što sam dužan upozoriti”, poručio je. Smatra da se i u našoj zemlji može dogoditi nešto što se sada događa u Njemačkoj. Tako, naveo je, njemačka državna željeznica od 2023., uz muški i ženski spol, uvodi i treći spol. Također, u Ulmu u srednjim i osnovnim školama miču muške i ženske WC-e i postojat će samo jedan WC za sve.



“To je valjda nešto normalno. To je novo normalno i to je nešto demokršćansko i u tradiciji nacionalnih vrijednosti i vrijednosti EU”, upozorio je Penava.

Smatra kako je smjer kojim ide zemlja pod vladom liberalnog svjetonazora i pod “ravnanjem” Andreja Plenkovića “mic po mic, korak po korak, zatire sve što je bilo suvereno, sve što je bilo hrvatski, a dovodi nam globalizam”.

“Još malo i bit će nemoguće i jako nepoželjno izjasniti se kao katolik ili kao Hrvat”, upozorio je Ivan Penava.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI