PENAVA IZ SABORA OPET UPOZORIO! ‘Nemojte zatvarati oči, vladajući pokušavaju skrenuti pozornost od epohalne pljačke u Ini’

Foto: Nera Simic / CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava je u saboru tijekom konferencije za novinare izjavio da je afera u Ini primjer korupcije koja predstavlja izrazitu opasnost za temelje funkcioniranja zemlje, prenosi HRT. Penava smatra da su posljedice korupcije vidljive i u padu broja stanovnika.

“Ja molim hrvatski narod i građane da osvijeste tu povezanost korupcije na ovoj razini i pada broja stanovnika i broja prvašića u školama u Hrvatskoj. Tu situaciju ne može promijeniti nitko izvana, tu situaciju mogu promijeniti samo građani RH , izlaskom na izbore i kažnjavanjem onih koji su odgovorni za ovakvo stanje”, rekao je Penava pred novinarima.

Posljednje ankete, ističe, govore da 80 posto građana smatra da zemlja ide u pogrešnom smjeru, a taj smjer određuju Plenković i njegova manjinsko-liberalna vlada. “Zadatak je svih nas koji volimo ovu zemlju izaći na izbore i promijeniti te stvari”, pozvao je Penava.

“Korupcija i krađa slabe ovu državu”

“Vladajući na sve moguće načine pokušavaju skrenuti pozornost od epohalne pljačke u Ini, a valja istaknuti da je firma koja je dobila dozvolu za poslovanje u plinskom biznisu, a nikad je nije smjela dobiti, dobila je zahvaljujući potpisu čovjeka koji je član HDZ-a i deset dana ranije bio je u Remetincu zbog afere Vjetroelektrane”, upozorio je Penava na konferenciji za novinare.

U svakoj aferi, napomenuo je, nađu se viđeniji ljudi ove države iz HDZ-a, njihovi kumovi, bratići, sestrične. Cijelo vrijeme smo govorili da je to pošast koje se moramo riješiti, a da korupcija i krađa slabe ovu državu. Nažalost, godine prolaze, a ništa se ne mijenja, ustvrdio je.



“Ako ne vjerujete meni i Domovinskom pokretu, ni cijeloj oporbi koja se unatoč tolikim razlikama ujedinila jer shvaćamo kolika nam opasnost prijeti zbog ovakve korupcije i krađe, onda pročitajte presudu Vrhovnog suda u slučaju Ina-MOL gdje su Sanader i Hernadi osuđeni na zatvorsku kaznu”, rekao je Penava. Dodao je kako je u toj presudi Vrhovnog suda rečeno da korupcija predstavlja izrazitu opasnost po temelje Republike Hrvatske.

“Tko se još nakon tih riječi dvoumi kada je riječ o Ini i vladajućima u Hrvatskoj”, zapitao je Penava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI