Peđa Grbin: ‘Plenković je najbahatiji od svih hrvatskih premijera’

screenshot

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin komentirao je za N1 najavljenu raspravu o interpelaciji o radu Vlade koja bi u četvrtak trebala biti održana u Saboru.

Od SDP-ovog zahtjeva za interpelacijom prošlo je gotovo godinu dana, a prem riječima Grbina razlozi pokretanja isti su i kao prije godinu dana.

“Odugovlačilo se iz jednostavnog razloga. Vlada nema što pokazati kad se govori o provođenju strukturnih reformi i želi to sakriti”, rekao je Grbin.

“Rast hrvatskog BDP-a usporava. Na začelju smo svih tranzicijskih zemalja u Europskoj uniji. Vidimo zabrinjavajuće trendove u ekonomskim pokazateljima i htjeli smo potaknuti Vladu da radi svoj posao”, dodao je.

Premijer se na današnjoj raspravi neće pojaviti, umjesto njega doći će ministri poljoprivrede i gospodarstva, Tomislav Tolušić i Darko Horvat.



“Premijer koji je na vlast došao obećanjem nove proeuropske, prozapadne, politike u svom je radu pokazao sve drugo. Andrej Plenković postao je najbahatiji od svih hrvatskih premijera. Omalovažava sugovornike, bilo da se radi o novinarima ili političkim suparnicima, i to čini i danas. Ne razumije da je u parlamentarnoj demokraciji parlament ishodište i njegove izvršne vlasti”, ispričao je Grbin.

Na pitanje je li današnja interpelacija u Saboru unaprijed izgubljena bitka, Grbin kaže kako su od samog glasovanja važnije poruke koje će doći do građana.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI