PEĐA GRBIN O IZBACIVANJU ČLANOVA: ‘Svojim brojnim javnim istupima i izjavama nanijeli su ogromnu štetu SDP-u’

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, Peđa Grbin dao je izjavu za novinare.

“Već neko vrijeme priča o SDP-u svela se na priču o lošim odnosima i nefunkcioniranju Kluba SDP-a u hrvatskom saboru. Više puta sam rekao da ta priča mora doći kraju i danas je ta priča došla kraju odlukama koje iako nisu bile lake, bile su jasne. Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku da se sedam kolega i kolegica isključi iz SDP-a”, rekao je Grbin, a piše hrt.hr.

To su: Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko i Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

“Razlozi za to su jasni. Kolege i kolegice nisu htjele poštovati odluke tijela stranke, ali ne samo to. Svojim brojnim javnim istupima i izjavama nanijeli su ogromnu štetu SDP-u”, rekao je Grbin.


Istaknuo je i da je Predsjedništvo stranke donijelo odluku o upozorenju za preostalih sedam članova koji su opstruirali provođenje odluka glavnog odbora.

– Donijelo je i odluku da se sadašnji Klub zastupnika u hrvatskom saboru rasformira, a sutra će se osnovati novi Klub zastupnika SDP-a kojeg će osnovati zastupnici u hrvatskom saboru koji nakon današnje sjednice ostaju u stranci. SDP će i dalje zastupati politike koje su u samoj srži SDP-a. Politike solidarnost, pravde i demokracije. Politike koje su u Hrvatskoj prijeko potrebne, rekao je predsjednik SDP-a.Dodao je da SDP kao stranka nema sukoba, te da je sukob postojao samo kod pojedinaca koji nisu htjeli prihvatiti da budu dio tima već su inzistirali na zaštiti svojih privatnih interesa.

Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se ‘ponosno isključuje iz stranke’.

Grbin je rekao kako vjerujem da za sve kolege i kolegice ima mjesta u SDP-u koji su članovi stranke u ovom trenutku.

– Da sam smatrao da je on trebao biti isključen to bi i predložio. Kolega Hajduković će sam odlučiti o svom političkom putu, rekao je.

– Očekujem da će SDP iz ovoga izaći jači. Ovo je jedan proces koji je trajao dugo i bio ružan. U nekim trenucima previše je zamarao jedan dio hrvatske javnosti, a drugi dio previše zabavljao. Tome je došao kraj. SDP se neće baviti sam sa sobom, već onime što je bitno građanima ove zemlje, a to su politike i borba za bolje društvo, za društvo koje nema korupcije i u kojem su svi građani jednaki, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI