Pavle Kalinić zatražio uvođenje obveznog vojnog roka za žene i muškarce

Foto: Cropix

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, obišao je s ministrom Predragom Štromarom statičare koji još uvijek rade na procjenama štete u Gradu Zagrebu nakon potresa, piše N1. Odgovarajući na upite novinara Pavle Kalinić je istaknuo da će Grad Zagreb i zagrebački holding sufinancirati prelazak na kondenzacijske dimnnjake kako bi građani bili što manje oštećeni.

Stručnjaci još moraju pregledati oko desetak tisuća objekta, a za sporost obnove prozvao je ministarstva i nedovršen Zakon o civilnoj zaštiti, a kao dodatan problem istaknuo je godine zaposlenika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

“Dalje ćemo pokušavati proširiti Civilnu zaštitu i inzistirat ćemo i dalje na uvođenju obveznog vojnog roka jer je ovo pokazalo da su nam ključni klinci od 18 do 30 godina. Vojni rok na četiri mjeseca, po švicarskom modelu, isto za žene i muškarce, jer mi smo nacija s malo ljudi i to je jedino rješenje da u kriznim situacijama možemo reagirati adekvatno. Zahvaljujem Civilnoj zaštiti koja je 48 sati bila na terenu, to su bili stariji ljudi”, rekao je Kalinić i dodao:

“Tražimo da se uvede obvezni vojni rok i ne vidim kome je bilo u interesu da se to ukine.”

Facebook Comments



Loading...
DIJELI