PAVIĆ ŠIMETIN O TROŠKOVIMA NECIJEPLJENIH: ‘Cijena testa u HZJZ-u je 108 kuna, a cjepivo je besplatno’

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavezne covid potvrde za zaposlene u državnim i javnim ustanovama te za ulazak i korištenje njihovih usluga uvode se od utorka 16. studenog.

Testiranje za necijepljene izazvat će novo opterećenje za zdrastveni sustav, a oni kojima poslodavac ne plaća testove susrest će se s dodatnim teretom na vlastiti budžet.

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin, kaže kako je testiranje veliko opterećenje za zdravstveni sustav te kako je “najbolje što možemo napraviti – cijepiti se”.


Cijena testa u HZJZ-u sada je 108 kuna.

“Ona se formira ovisno o tržišnoj testovima koje smo nabavili, kad god je moguće snizujemo cijenu”, pojašnjava Pavić Šimetin.Na pitanje što s najsiromašnijim građanima odgovara kako je cjepivo besplatno i široko dostupno.

Komentirajući prosvjede protiv COVID-potvrda tvrdi kako svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali i da “svatko treba dati minimalni doprinos u borbi protiv pandemije, a to je cijepljenje”.

“Kontraindikaciju za cijepljenje ima jako malo ljudi”, dodala je Pavić Šimetin u Mreži prvog HRT-a.

Tvrdi i kako svi oni s kontraindikacijama mogu od liječnika dobiti potvrdu s kojom mogu ulaziti u ustanove na koje se odnosi nova odluka.

Komentirajući povećani interes za cijepljenje Pavić Šimetin rekla je da se sigurno jednostavnije cijepiti nego dva puta tjedno testirati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI