PARTIJA TE TUŽI, PARTIJA TI SUDI: Nenad Stazić izletio iz SDP-a jer za članarinu duguje 40.000 kuna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U sjeni izbacivanja Gordana Marasa i Rajka Ostojića iz SDP-a ostalo je da je iz te stranke izbačen i dugogodišnji bivši saborski zastupnik Nenad Stazić.

Kako saznaje Večernji list, iz zagrebačkog dijela stranke je izbrisan jer je natukao dug za članarinu koji, neslužbeno saznaju, iznosi gotovo 40.000 kuna.

Jedan od kriterija na temelju kojih se ljude u SDP-u brisalo iz članstva jest neplaćena članarina u posljednjih 12 mjeseci, a prema veličini duga čini se da Stazić članarinu nije platio čitav prošli saziv Sabora u kojem je bio zastupnik.

Prema stranačkoj odluci koja je donesena dok je šef stranke bio Davor Bernardić, saborski zastupnici i drugi koji temeljem stranačke iskaznice ostvaruju najviše dužnosničke statuse i plaće više od 20.000 kuna, mjesečnu članarinu plaćaju u iznosu od 3000 kuna, dok oni kojima je plaća između 16.000 i 20.000 kuna, a među koje se ubrajaju i saborski zastupnici, plaćaju članarinu u iznosu od 1300 kuna mjesečno.

Članarina za obične članove koji ne primaju plaću zahvaljujući stranačkoj iskaznicu plaćaju simboličnih 20 kuna mjesečno.



“Ne znam. Nije me nitko obavijestio niti sam išta provjeravao”, kazao je Stazić na pitanje zna li da je zbog članarine završena njegova politička karijera u SDP-u, a za vrijeme koje je u Sabor, od 2000. godine, biran čak šest puta i u kojoj je bio i na funkciji potpredsjednika Sabora.

Nije htio komentirati izbacivanje svojih stranačkih kolega. Također, izbacivanje nije htio komentirati ni šef stranke Peđa Grbin.

“Nemam nikakvu namjeru komentirati ni jedno ime pojedinačno”, kazao je Grbin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI