PAPA SE SJETIO MILANOVIĆA NA PUTU ZA MAĐARSKU: Evo kakvu mu je poruku poslao!

Papa Franjo nedjelju je proveo u Mađarskoj te između ostaloga sastao i sa premijerom Viktorom Orbanom.

Tijekom leta za glavni grad Mađarske Budimpeštu, dok se zrakoplov nalazio u zračnom prostoru Hrvatske, papa je predsjedniku Hrvatske, Zoranu Milanoviću, poslao poruku.

“Izražavam najbolje želje vašoj Ekselenciji i vašim sugrađanima dok putujem hrvatskim zračnim prostorom na svom apostolskom putovanju u Budimpeštu i Slovačku. Zazivajući Božje blagoslove mira i blagostanja nad hrvatski narod, jamčim Vam svoje molitve”, poručio je papa u brzojavu, prenosi IKA.

Običaj je da papa kad se nalazi u zračnom prostoru neke zemlje šalje ovakve brzojave, pa mu ovo nije prvi put da je nekom hrvatskom predsjedniku uputio sličnu poruku. Nije Milanović nikakav izuzetak.

Predsjedniku Milanoviću je poruka pape Franje zasigurno draga jer ga je i sam spominjao u kampanji 2015. godine. Tada je pozvao vjernike da glasaju za koaliciju i stranku koja zaista zastupa ljudske i kršćanske vrijednosti.



To je SDP, to sam ja, Zoran Milanović u trećem licu, i tu su ljudi koji su moji suradnici. To je kršćanstvo, a ovo drugo je često najobičniji barbarizam i zanima me za koga bi glasao papa Franjo. Vjerojatno za nas”, rekao je tada sadašnji predsjednik.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI