PAPA FRANJO ZAVRŠIO U BOLNICI! Vatikan tvrdi kako je riječ o ranije zakazanim pretragama, a poglavar Katoličke crkve ima problema s koljenom i divertikulitis

Foto: Guliver/AP Photo/Alessandra Tarantino

Papa Franjo je zbog ranije planiranih pretraga od danas u poliklinici Gemelli, priopćio je poslijepodne akreditiranim novinarima ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni. Talijanski mediji su u međuvremenu objavili da je u srijedu prijepodne Papa Franjo imao problema sa srcem, te je zbog toga u polikliniku odveden radi pretraga.

Iz istog razloga odgođene su sve audijencije planirane za slijedeća dva dana, prenosi Corriere della Sera.

Nerado govori o vlastitom zdravlju, ali u posljednjim intervjuima za razne medije, potvrdio je da postoje određeni zdravstveni problemi, zbog kojih se i ranije liječio: poput divertikulitisa, koji može prouzročiti inficiranje ili upalu debelog crijeva i problema s koljenom, zbog kojeg se otežano kreće, a u javnosti koristi štap i invalidska kolica.

Papa Franjo navršio je 86. godina u prosincu prošle godine. Prilikom povratka iz Kanade Prošlog srpnja, papa Franjo je priznao da su njegova poodmakla dob i teškoće s hodanjem možda dovele do nove, sporije faze njegova pontifikata. No, u međuvremenu je posjetio Kazahstan i Bahrein, a prošlog mjeseca Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan.

Više puta je poručio da neće odustati od papinske službe, dok god bude mogao samostalno odlučivati, a u prošlogodišnjem intervjuu za Reuters je rekao da ne želi operirati koljeno, jer ne želi ponavljanje dugotrajnih negativnih nuspojava anestezije kakve je imao nakon operacije 2021. godine.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI