PAPA FRANJO PUTUJE U KIJEV? Tu mogućnost najavio vatikanski ministar vanjskih poslova

Foto: Guliver / REUTERS/ Remo Casilli

Kako je dao naslutiti vatikanski ministar vanjskih poslova nadbiskup Paul Gallagher u petak navečer na talijanskoj televiziji Rai1, Papa Franjo mogao bi se uskoro pridružiti desecima svjetskih čelnika koji putuju u Kijev.

Gallagher je rekao da će 85-godišnji papa sa svojim suradnicima razgovarati o posjetu Kijevu nakon povratka iz Kanade.

Na upit o tome bi li papa u Ukrajinu mogao otputovati već u kolovozu, nadbiskup je odgovorio da je to “moguće i on to ne bi isključio”.

Istaknuo je da će sve ovisiti o papinu zdravlju. Papa, koji ima problema s koljenima i često je viđan kako koristi invalidska kolica posljednjih tjedana, bio je prisiljen otkazati putovanje u Afriku planirano za početak srpnja, ali se još uvijek nada da će se njegov posjet Kanadi kasnije ovog mjeseca moći ostvariti.

Podsjetimo, Papa Franjo već mjesecima poziva na mir u Ukrajini, a u Kijev su ga pozvali i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.



Papa bi sredinom rujna trebao prisustvovati Kongresu čelnika svjetskih i tradicionalnih religija u glavnom gradu Kazahstana Nur-Sultanu, gdje će se vjerojatno susresti s moskovskim patrijarhom Kirilom, poglavarom Ruske pravoslavne crkve.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI