PAPA FRANJO PUTUJE U BAHREIN: Želi dodatno učvrstiti svoje mostove prema islamskom svijetu

Foto: Guliver/ALESSIA GIULIANI/CPP

Vrhovni poglavar katoličke crkve papa Franjo sprema se na još jedno putovanje. Kako piše Kathpress, on će od 3. do 6. studenoga posjetiti otočnu kraljevinu Bahrein u Perzijskom zaljevu. Bit će mu to drugi posjet Arapskom poluotoku nakon Abu Dhabija 2019. godine.

Kako se navodi, tim putovanjem, papa želi dodatno učvrstiti svoje mostove prema islamskom svijetu. Izravni povod 39. inozemnog putovanja u Franjinu pontifikatu je Bahreinski forum za dijalog, koji se održava pod pokroviteljstvom kralja Hamada bin Isa Al Khalife.

Papa želi sudjelovati na završnoj svečanosti konferencije 4. studenoga, na kojoj se očekuje 200 vjerskih poglavara, znanstvenika i drugih uglednika. Uz katoličku misu na nacionalnom stadionu, ekumensku molitvu za mir i susret mladih, Papin posjet također je u znaku jačanja lokalne crkve.

Procjenjuje se da u Bahreinu ima oko 80 tisuća katolika od ukupno 1,7 milijuna stanovnika. Za njih, ali i za mnoge katolike u drugim dijelovima Arapskog poluotoka, posjet Pape je ostvarenje sna, rekao je uoči puta biskup Paul Hinder, odgovoran za Bahrein. Time će se ojačati ne samo vjera katolika u regiji, nego i uloga pape kao mirotvorca, smatra biskup-misionar iz Švicarske.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI