PALADINA SE IZJASNIO O NAVODNOJ SVAĐI S MALENICOM: ‘U jako dobrim smo odnosima i apsolutno nema govora o bilo kakvoj svađi’

Screenshot/N1

Kaže stara narodna “dajte ljudima kruha i igara”. To se otprilike može reći za novu aferu koja je dospjela u medije, a riječ je o navodnoj svađi dvojice ministara Ivana Paladina i Ivana Malenice. Zbog te svađe, kako se želi prikazati u javnosti, zaustavljeni su javni građevinski radovi.

O svemu se u srijedu izjasnio i sam ministar graditeljstva Ivan Paladina.

Komentirao je napise da je u sukobu s ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom.

“U jako dobrim odnosima sam s kolegom Malenicom i apsolutno nema nikakvog govora o bilo kakvoj svađi, radi se o standardnom našem poslu, gdje raspravljamo o najboljim rješenjima i što se tiče porasta cijena građevinskih radova, raspravljamo o najboljim rješenjima, vodimo računa o svim aspektima kako bi se projekti koji su početi što prije završili i kako bi se novi pokrenuli i vodimo računa o javnim sredstvima i sredstvima državnog proračuna”, rekao je Paladina.

Dodao je kako nije točno da je izmijenio dokumentaciju koja mu je stigla od ministra Olega Butkovića. “Ministarstvo je dovršilo svoj rad donoseći ne prijedlog, nego dva mišljenja, jedno, koje se odnosi na pravni aspekt i drugo na metodologiju, odnosno građevinski aspekt tog pitanja. Mi smo preuzeli na sebe da sastavimo prijedlog zaključka i metodologije. To smo započeli prije tri tjedna i sve što smo pripremili je na osnovu rada, mišljenja i rezultata radne skupine. Određena razmišljanja o tim mišljenjima nismo prihvatili, ali radi se samo o određenim razmišljanjima”, naglasio je Paladina.

Na upit o tome hoće li se postavljati neki limit na povećanje cijena, Paladina je rekao da Zakon o obveznim odnosima daje mogućnost izvođačima da zahtijevaju dodavanje cijena zbog porasta cijene materijala.

“Prvih 10 posto ugovorene cijene snosi sam izvođač, ostalo ima pravo potraživati. Kad gledamo ukupne cijene radova, ni približno ne govorimo o tim postocima. U ovom trenutku možemo govoriti o možda 20-ak posto povećanja u masi”, rekao je ministar.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI