PALADINA O UBRZANJU OBNOVE NAKON POTRESA: ‘Napravit ćemo organizacijske promjene koje će biti provedene u sljedećih mjesec do dva dana’

Screenshot/N1

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina u četvrtak je održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio plan ubrzanja obnove nakon potresa, objavio je N1.

“Prioritetno radimo da svim građanima u kontejnerskim naseljima i slično osiguramo da zimu provedu u svom domu ili adekvatnom smještaju”, rekao je Paladina.

Dodao je kako postoji pet točaka plana za ubrzanje obnove nakon potresa. Prva se odnosi na učinkovitiju organizaciju iz dana u dan.

“To znači da svaki tjedan imamo operativne koordinacije u koje sam redovito uključen i na tjednoj razini unaprjeđujemo komunikaciju, procese, prilagođavamo aktivnosti i rješavamo operativne probleme”, naglasio je.

Govorio je o “jačanju ljudskih kapaciteta” te istaknuo kako će se na tome “poraditi već u sljedećim tjednima i mjesecima”.



Napomenuo je kako će se napraviti “organizacijski preustroj Fonda za obnovu”.

“Jasno je da je 1,5 godinu dana nakon formiranja Fonda nemamo na području Zagreba i okolice, na području obnove kojom se bavi Fond, nemamo niti jedno gradilište. To govori samo za sebe, govori o tome da su potrebne prilagodbe. Napravit ćemo organizacijske promjene koje će biti provedene u sljedećih mjesec do dva dana”, rekao je Paladina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI