PALADINA IMA NOVO IZVJEŠĆE OKO OBNOVE! Selak Raspudić: ‘Podacima se manipulira’

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina je na sjednici Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo kazao kako su provedbena tijela obnove nakon potresa zaprimila 28.000 zahtjeva za obnovu, od čega je 14.000 obrađeno. Prihvaćeno je i donijeto 11.000 pozitivnih akata, a 3000 predmeta je odbijeno. Oporbeni članovi Odbora nezadovoljni su dosadašnjim radom.

Obnova gotovo 5000 objekata financirana je kroz različite programe.

Na području Sisačko-moslavačke županije u tijeku su radovi na 900 objekata. Njih oko 600 ih je uklonjeno, a aktivno je 30 gradilišta za zamjenske objekte ili konstrukcijsku obnovu, od kojih je 10 u Zagrebu. 40 ih je u završnoj pripremi.

Ministar Paladina kazao je da će u roku od šest mjeseci znati kada će proces obrade svih zahtjeva biti završen, a pokrenuli su i izradu generičkih troškovnika u suradnji sa strukom.

Članica Odbora Marija Selak Raspudić rekla je da se manipulira podacima. Objasnila je da se iznose postotci ili brojke ovisno o tome što im više odgovara. Kaže kako je nedopustivo što je trebalo toliko dugo da se izabere ravnatelj Fonda.Zvane Brumnić dodaje kako se u dvije godine nije napravilo ništa, dodavši kako je odgovornost države i to što gruntovnica nije sređena.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI