‘PALA’ SU ČETVORICA PREPRODAVAČA DROGE: Velika akcija policije kroz nekoliko županija otkrila je svašta

Pixabay

USKOK je krenuo u istragu protiv četvorice osumnjičenih za preprodaju droga, njene proizvodnje i zločinačkog udruženja.

“Osnovano se sumnja da je I. okr., u razdoblju od zasad neutvrđenog dana 2021. godine do 13. srpnja 2022., na području Bistre i Krapinsko-zagorske županije, povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike i druge zasad nepoznate osobe odredivši kao zajednički cilj stjecanje znatne nepripadne materijalne dobiti kontinuiranom nabavom, prijevozom, držanjem te daljnjom prodajom većih količina raznih vrsta droga”, priopćio je USKOK.

Nabavljao je veće količine kokaina, amfetamina, MDMA, heroina i marihuane, a zatim je tu drogu sakrivao i skladištio te ju predavao II. i III. okr. na čuvanje.

“Sukladno zajedničkom planu i dogovoru, II. i III. okr. su preuzetu drogu sakrivali i čuvali te su je prodavali kupcima prema uputama I. okr. kojem su prosljeđivali od kupaca dobiveni novac. Također je I. okr. zadužio IV. okr. za pronalazak kupaca na području Krapinsko-zagorske županije te za povezivanje s njima. Ti su kupci preko IV. okr. naručivali drogu koju su im potom isporučivali II., III. i IV. okrivljenici”, dodaje USKOK.

Prodali su najmanje 527,63 grama marihuane, 52,29 grama kokaina, 926 tableta MDMA i 974,37 grama amfetamina, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 89.325,00 kuna. Navedeni iznos su, sukladno prethodnom dogovoru i ulogama, međusobno podijelili.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI