PAD DINASTIJE IZETBEGOVIĆ! Senat Bakirovoj supruzi poništio status redovne profesorice na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu nakon oduzimanja titule magistrice

Foto: Guliver/AP Photo/Amel Emric

Sebiji Izetbegović, utjecajnoj supruzi čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, je Senat Sveučilišta u Sarajevu poništio u srijedu status redovite profesorice na Medicinskom fakultetu nakon što joj je ranije oduzeo titulu magistrice medicinskih znanosti.

Redovitom je profesoricom, na predmetu ginekologija i akušerstvo (porodništvo) na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, postala 2014., a članovi Senata sada su zaključili kako je ona u to zvanje izabrana protuzakonito jer nije ispunjavala propisane uvjete. Kako joj je ranije oduzeta titula magistrice medicinskih znanosti nije imala uvjete ni za stjecanje doktorata.

Posljedično, supruga čelnika SDA-a nije mogla biti imenovana niti u nastavničko zvanje.

“To je normalni slijed ranijih odluka s ciljem dovođenja postupka do kraja kako bi smanjili negativne učinke rada (Sebije Izetbegović) u zvanju redovite profesorice”, rekao je novinarima u Sarajevu nakon sjednice Senata rektor Rifat Škrijelj.

Od Medicinskog se fakulteta sada očekuje da odmah imenuje novog nastavnika koji će preuzeti predmete što ih je predavala Izetbegović, koja ima pravo pokrenuti sudski proces ukoliko kani osporiti ovu odluku. Rektor Škrijelj je kazao kako je sam doktorat odnosno njegova valjanost odvojeno pitanje o kojemu će se naknadno odlučivati.



Sebija Izetbegović još uvijek je i ravnateljica Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu (KCUS), a taj joj status ovisi o odvojenom postupku provjere zakonitosti izbora kojega treba provesti ta najvažnija zdravstvena institucija u BiH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI