PAD CESSNE: Pilot zadobio najteže ozljede, no svi su izvan životne opasnosti! Ujutro počinje očevid

Foto: VZ RH

Nakon što je na Braču sportski avion Cessna pao u utorak prije podne, iz KBC-a Split potvrdili su kako su unesrećeni izvan životne opasnosti.

“Provedena je sva potrebna dijagnostička obrada, svo troje ozlijeđenih, žena i dva muškarca će biti zadržani u bolnici. Pilot, mlađa muška osoba je najlakše ozlijeđen i u bolnici će biti dan, dva, stabilan je, dobro je, a ozljede su sanirane. Drugo dvoje putnika je zadobilo teže ozljede, radi se o prijelomima više kralježaka, izjavio je dr. Vlatko Ledenko, pročelnik Zavoda za neurokirurgiju KBC-a.

“Pilot je zadobio jednu oveću ranu na glavi koju smo sanirali, a drugih nekih ozbiljnijih ozljeda nema. Mislim da naposljetku ni ovo dvoje putnika neće imati nikakvih trajnih posljedica. Imaju manja natučenja po tijelu, udovima, trupu, ali to je i za očekivati nakon ovakvog mehanizma ozljeđivanja”, dodao je dr. Ledenko

Pročelnik HGSS-a Josip Granić za N1 kazao je kako se treba utvrditi  gdje je došlo do problema.

“Istina je da je helikopter koji su tražili za unesrećene s Brača vraćen u bazu u Divuljama 15-ak minuta nakon polijetanja. Je li bio problem u komunikaciji, ne mogu kazati jer se treba utvrditi što se dogodilo”, rekao je Granić.



Kako navodi, ne zna se tko je dao takvu naredbu i zašto.

“Očito je nečijom odlukom vraćen natrag u bazu. Vatrogasci su morali unesrećene voziti do heliodroma gdje ih je helikopter na koncu i pokupio i odvezao u bolnicu”, rekao je.

Podsjetimo, pad sportskog aviona dogodio se u utorak oko 9.36 sati. Na teren su ubrzo izišle sve hitne službe. Do unesrećenih su prvi došli brački vatrogasci, a potrazi su se koristili i dronovi.

Nakon što su unesrećeni pronađeni pružena im je prva pomoć te su potom helikopterom HRZ-a prevezeni u splitski KBC.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI