PA TO VIŠE NIJE NI SMIJEŠNO! Vlak do Splita kasnio 134 minute, putnici stajali na vrućini! Oglasili su se iz HŽ-a

Foto: Duje Klaric/Cropix/Ilustracija

Putnički vlak koji je jučer u 15:20 krenuo iz Zagreba u Split stigao je sa 134 minute kašnjenja. Iz HŽ-a kažu da su problemi počeli kad je u 16:10 na kolodvoru u Karlovcu došlo do kvara klimatizacijskog uređaja u vlaku.

“S obzirom da autobusni prijevoznik u roku od 60 minuta nije mogao osigurati tri autobusa potrebna za prijevoz putnika vlaka 523, iz Zagreb Glavnog kolodvora upućena je druga garnitura koja je iz kolodvora Karlovac krenula s 92 minute kašnjenja, a u kolodvor Split stigla s 134 min kašnjenja”, pišu iz HŽ-a.

Radi se o nedavno uvedenoj liniji koja vozi od Osijeka do Splita, a redovito kasni.

Inače, vlak na relaciji Osijek – Split  zakasnio je 83 minute već na prvoj vožnji, a poslije toga ta je linija svako malo u medijima, što zbog kašnjenja, pretrpanosti u vagonima, a nedavno je vlak čekao u Žabnu jer je prometnik koji je trebao dati znak – zaspao na radnom mjestu.

Iz HŽ-a su se ispričali putnicima, a poručili su im i da ostvaruju pravo na naknadu za kašnjenje.



U slučaju da vlak kasni od 60 do 119 minuta, naknada se isplaćuje u visini od 25% cijene karte. A ako je, kao u ovom slučaju, kašnjenje dulje od 120 minuta, naknada se isplaćuje u visini od 50% cijene karte.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI