PA OVO JE UŽASNO! U centru Zagreba mu komad fasade pao na glavu dok je šetao ulicom

Screenshot/Dnevnik.hr

Od potresa u Zagrebu prošlo je više od godinu i pol, a centar metropole još je uvijek opasan za pješake što se pokazalo i ove subote kada je komad fasade pao na glavu 16-godišnjaka.

Mladić je zbog duboke rane na glavi završio na šivanju u bolnici.

Screenshot/Dnevnik.hr

Tome je posvjedočila Valentina Vrbanc, koja je s kumčetom šetala Gundulićevom.

“U prolazu nam je pao komad fasade na glavu. Ja sam dobro prošla, bio je samo udarac bez nekih gorih posljedica, no on je završio na Rebru na šivanju glave, bila je CT obrada, ali uglavnom vrlo neugodna situacija. Imali smo sreće u nesreći”, kaže u prilogu Dnevnika Nove TV.

Dodaje, isprva je mislila da se ponovno dogodio potres, no padanje fasade i prašine je stalo pa su sjeli na terasu kafića kako bi pričekali dolazak Hitne pomoći.



Na mjestu događaja u srijedu i dalje su krhotine s pročelja zgrade u kojoj se nalazi Gradski ured za obrazovanje. Građani se pitaju, odakle još nešto može pasti? A tko je odgovoran za ovo, zakon je vrlo jasan.

“U njemu je definirano da svaka šteta iz nečije imovine prema nekome drugome treba nadoknaditi vlasnik te imovine”, navodi Dražen Pomper, voditelj Grupacije upravitelja Grada Zagreba. U ovom slučaju vlasnik je  država, a Grad korisnik.

“Ako postoji odgovornost grada, onda ćemo je i priznati i vidjeti da se to nikada više ne desi”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević, dok predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović smatra da bi država trebala krenuti s obnovom zgrada koje iz bilo kojeg razloga predstavljaju sigurnosnu ugrozu za građane Zagreba.

 

Za predsjednika Zorana Milanovića obnova u Zagrebu ušla je u crveno i za to krivi Bandićevu vlast. ”Mislim da je bitno financijski u Zagrebu da i premijer tome posveti pažnju”, kazao je predsjednik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI