Ozren Pupovac će se baviti dijasporom! To nam otprilike izgleda kao da ‘lisici damo da čuva kokoši’

Igor Soban/PIXSELL

HSP-ovci se pitaju 'zar u Hrvatskoj ne postoji nijedno dijete radnika, seljaka, hrvatskog branitelja, koje ima potrebite kvalifikacije i pogodno je za taj posao?!'

Iz Hrvatske stranke prava reagirali su na vijest o novom radnom mjestu sina Milorada Pupovca, Ozrena.

>>>SAMO NAJBOLJE ZA SEBE: Pupovac zaposlio sina kao znanstvenika na riječkom Filozofskom fakultetu!

Priopćenje HSP-a vam prenosimo u cijelosti:

“Dok hrvatska djeca obijaju šaltere po Hrvatskoj, nosaju tacne po Jadranu ili rade na bauštelama po Njemačkoj dijete jednog istaknutog političara čeka radno mjesto na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta.
Radi se o sinu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i kako mediji pišu baviti će se dijasporom.

Zanimljivo da zanimljivije ne može. Ozren Pupovac će se baviti dijasporom! To nam otprilike izgleda kao da „lisici damo da čuva kokoši“. Osim ako se Ozren ne planira baviti nekom drugom „dijasporom“ koja je devedestih nakon neuspjelog velikosrpskog projekta svojevoljno otišla  na istok.



Zanimljivost same činjenice da sin jednog političara dobije poziv za posao na Filozofskom fakultetu riječkog sveučilišta, dok mu je otac zaposlenik na istom fakultetu u Zagrebu dovodi nas u duboku sumnju da se radi prikrivenom nepotizmu i zapošljavanju preko veze korištenjem političkog utjecaja,  jer bi zapošljavanje u Zagrebu bilo preočito.

Zar u Hrvatskoj ne postoji nijedno dijete radnika, seljaka, hrvatskog branitelja, koje ima potrebite kvalifikacije i pogodno je za taj posao?! Zar ne postoji ni jedan mladi znanstvenik iz dijaspore koji je potrebitih kvalifikacija i koji je pogodan za „dobiti poziv“ za posao u Rijeci?!

Stava smo da se radi o nemoralnom činu i ne pristajemo na objašnjenja da „ i djeca političara moraju negdje raditi“.

Od nadležnih institucija, prije svega od Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa tražimo da inspekcijski provjeri o čemu se ovdje radi i da javnost pravodobno izvijesti.

Također, izražavamo čuđenje da  Portal Новости nije dostojno obilježio ovaj događaj i pozdravio ustoličenje juniora Pupovca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI