OZBILJNO JE ZAISKRILO: Sinčić napao Plenkovića on imao spreman odgovor: ‘Radite isto kao i u Saboru, to nije nikakvo iznenađenje’

Foto: Cropix

Europski put Hrvatske je priča o uspjehu, poručili su i predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola i predsjednik Europske pučke stranke Manfred Weber, povodom posjeta premijera Andreja Plenkovića Europskom parlamentu u Bruxellesu, gdje se obratio zastupnicima na plenarnoj sjednici.

Nakon što je premijer Plenković održao govor, riječ su uzeli predstavnici zastupničkih klubova, a u ime zastupnika koji ne pripadaju nijednoj političkoj grupaciji govorio je Ivan Vilibor Sinčić, iz nekadašnjeg Živog zida. Usporedio je Plenkovića s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, koji je bio na vlasti, ali su građani prosvjedovali protiv njega, a nakon smjene s vlasti istražuju ga zbog korupcije.

“Vrijeme je da se zapitate tko se zadnji smije”, poručio je Sinčić. Plenković je imao spreman odgovor:

“Nije iznenađenje da ste došli ovdje i zagovarate rusko stajalište, pripadate političkim akterima koji strašno podupru ruske aktere, to je vaše pravo i odgovornost, kada je riječ o borni protiv korupcije rekao sam da nitko nije imun na naše pravosudne institucije, korupcija nije pojava primjenjiva samo na Hrvatsku, snažno se borimo protiv toga izmjenama zakona, akcijskim planovima, nema utjecaja Vlade na rad DORH-a, kada smo se pridružili 2013. EU, tome niste pridonijeli niti milimetra, ja jesam, kao i članovi moje stranke, a ogromna je razlika, mi smo Europljani od prvog dana a vise te ušli na taj vlak, uživate u beneficijama iako očito ne vjerujete u EU”, odgovorio mu je premijer Plenković.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI